In België is een nieuw flitsrecord van 400 km/h gevestigd

jul 03 2023, 10:56 Entertainment
denny muller pulu3axfjtq unsplashheader
Soms heb je gewoon zin om dat gaspedaal echt even onderdanig te maken. Knal je voet erop en maak hem met de grond gelijk, karren maar! Dan is het even hopen dat je geen bekeuring krijgt, maar al is dat wel het geval zal het nog wel meevallen in die oude Peugeot 206, ver boven de 150 komt ‘ie toch niet uit. In het zonnige België reed een meneer (of dame, maar we denken een meneer) waarbij plankgas nét even een andere invulling had. Hij werd namelijk geflitst met zo’n 400 km/h. Dat je dat durft op die Belgische wegen!

400 km/h record

Als alles helemaal klopt, gaat het om een snelheidsrecord. Opzich niet zo gek, het is al lastig zat om een auto te vinden die überhaupt de 400 haalt. Toch willen de snorren nog niet helemaal uitsluiten dat het om een foutje zou gaan. Dat zou zomaar kunnen komen door wazige flitsfoto’s, ga maar eens een scherpe foto maken van een wagen die met 400 km/h langs vlamt. Best lastig.
De officiële flitssnelheid ligt op de 388 km/h, wat ons doet vermoeden dat de gereden snelheid ergens rond de 413 km/h ligt. Waar het zich exact in België heeft afgespeeld wilt de politie nog niet bekend maken omdat het onderzoek nog loopt.

Supercar

Nog een stuk interessanter dan de locatie, is de auto. Je ruikt het al, ook dat willen de Belgische klabakken niet bekend maken. ‘Het onderzoek loopt nog’, kom op, werk even mee. Voordat we uren bezig zouden zijn met een achtergrondonderzoek, hebben we even aan ChatGPT gevraagd welke wagens dit überhaupt konden zijn.
Er blijken maar 4 ‘street-legal’ auto’s te zijn die de 400 aan diggelen kunnen rijden. Op de vierde plek staat de Bugatti Chiron Super Sport met een topsnelheid van 440 km/h. Een gedeelde tweede en derde plaats is voor de Koenigsegg Jesko Absolut en de Hennessey Venom F5 met allebei een bovengrens van 500 km/h. Er kan er maar één de beste zijn, en dat is de SSC Tuatara met 508,7 km/h. Kleine disclaimer: het lijstje zou al wat veranderd kunnen zijn, ChatGPT heeft niet altijd de nieuwste data ter beschikking.
De boete is waarschijnlijk wel te overzien voor deze speurneus als hij een van deze wagens in zijn bezit moet hebben. Je rijbewijs inleveren zal daarentegen gewoon net zo kut blijven. Tja, you win some you lose some.
Delen met
Ook interessant