Amsterdam onveilig maken met Bacardi: dit was de Bacardi Rum Walk

24 jul 2021, 18:00 Entertainment
bacardi spiced

Juli. De maand dat je misschien wel op vakantie gaat, bent geweest of de laatste loodjes op werk aan het afronden bent. Daarbij horen ook veel afscheidsborrels, diplomafeesten en uitgestelde verjaardagen. Kortom, de ideale maand om wat meer te vieren (en drinken) dan normaal! Laat juli dan ook net de ‘Rum Month’ zijn, wat Bacardi op het idee bracht een tour te organiseren langs de hotspots van Amsterdam. Bij elke locatie kreeg je als onderdeel van de Bacardi Rum Walk een heerlijke cocktail, terwijl je genoot van een bijpassend hapje. FHM kon natuurlijk niet ontbreken en neemt de verschillende drankjes en locaties met je door!

First stop: Super Lyan

Het spektakel begon op een steenworp afstand van Centraal Station. De eerste locatie was Super Lyan, een fancy cocktailbar van het Kimpton de Witt hotel. Daar werden we hartelijk ontvangen door onze vrienden van Bacardi, terwijl we meteen een knaller van een drankje in ons hand kregen gedrukt. Het ging om een Mayaimi Vice, een andere versie van de bekende Miami Vice. Hoofdingrediënt was de Bacardi Añejo Cuatro, een blend van rums die minimaal vier jaar hebben gerijpt onder de Caribische zon. Doe hier een beetje Rosé vermout, ananassap en aardbeijen shrub bij, afgetipt met een schuimlaag van kokosbloesemsuiker, en je hebt de Mayaimi Vice. Een mierzoete maar spetterende cocktail om de borrel mee in te luiden. Ongelooflijk lekker als jij en je vrienden op zoek zijn naar een suikerige cocktail om het ‘daydrinken’ af te trappen. De hapjes bij Super Lyan waren trouwens ook verrukkelijk, er werden heerlijke empanadas en vegetarische taco’s geserveerd.

superlyan 2 scaled
Foto: Mayaimi Vice

Second place: The Hoxton

Na de suikerbom van Super Lyan verplaatsten we ons naar het hotel The Hoxton, waar we plaatsnamen in de comfy stoelen en banken van hun bar. Zoete aardappelfriet, bitterballen en stengels bleekselderij zorgden ervoor dat we niet op een lege maag aan de volgende cocktail hoefden te beginnen. We kregen een Pandamonium voorgeschoteld. Een wereld van verschil met de Mayaimi Vice, aangezien deze cocktail zich kenmerkte door de smaken vanille, amandel en limoen. De vanille en amandelsmaak kwam door de toegepaste BACARDI Carta Blanca, terwijl een extract van jalapeño’s en pandan meer pit in het glas bracht. Een ruime setting met een relaxte bediening zorgden voor een gezellige sfeer.

hoxton 1 scaled
Foto: Pandamonium

Third spot: Pulitzer’s Bar

Van het ene luxe hotel naar het andere belandden we in het beroemde Pulitzer hotel. Een plek met allure, waar we nog even moeten bijkomen van het tempo van drinken. Bacardi heeft er zin in. En wij trouwens ook. In de donkere, zwoele loungebar van het Pulitzer zoeken wij onze plekjes, waarna we de Clarified Coconut Highball kregen gepresenteerd. Een cocktail die Bacardi 8, cacao, zwarte kardemom en kokos scotch bevat. Waar je normaal een geelachtig drankje zou krijgen, was de Clarified Coconut Highball (de naam zegt het al) zo helder als een gin-tonic. Het proces daarachter is fascinerend. Je maakt de volledige cocktail eerst zelf, terwijl je een tweede beker vult met een beetje melk. Vervolgens schenk je de cocktail uit in de melk, om het in een trechter met koffiefilter te gieten. Zo zal langzamerhand het drankje helder in het lege glas belanden. Qua smaak verandert het ook enigszins, wat een geweldige twist aan je cocktails geeft! Bij het Pulitzer genoten we dus van een kokosnoot drankje waar de witte kleur in geen velden of wegen te bekennen was.

dsc5468 scaled
Foto: Clarified Coconut Highball

Fourth hub: Bar Feijoa

Tenslotte trokken we met de groep richting Rembrandtplein, waar we op de Vijzelstraat bij bar Feijoa aankwamen. Iedereen begon er lekker in te komen, zowel het barpersoneel als onze groep, terwijl we onze laatste cocktail kregen. Deze laatste dorstlesser stond in het teken van de Bacardi Spiced, een gouden rum die door het Cubaanse merk deze maand in het zonnetje wordt gezet. De sterke drank is gerijpt in gebrande vaten van Amerikaans eikenhout, wat een lichte rooksmaak oplevert. De rum wordt geblend met specerijen voor wat extra pit, maar behoudt zijn zachte smaak. De vrienden van Feijoa combineerden deze Bacardi Spiced met vers kokoswater, geserveerd in een tropisch ogende kokosnoot. Lekker zeg! Genoeg reden om in de maand juli als Rum Month nog een paar dagen vol te genieten van deze Bacardi Spiced en andere rum cocktails. Al vertellen we het ook niet door als je de maand van de rum nog een paar weken door weet te trekken.

dsc4641 scaled
Foto: Bar Feijoa.
Delen met
Ook interessant