Asteroïde 16 Psyche kan iedereen op aarde miljardair maken

okt 17 2023, 19:55 Entertainment
depositphotos 82015650 l
Je hebt de vraag vast wel een gehad, wat zou je doen met een miljoen? Waar dat voor de meesten van ons een utopie zal blijven, zou je deze vraag in de nabije toekomst misschien wel uit eigen ervaring kunnen beantwoorden. NASA gaat namelijk asteroïde 16 Psyche uit de ruimte proberen te halen. Die asteroïde heeft een wel heel bizarre waarde.
Maak kennis met de 16 Psyche , een asteroïde vol met metalen zoals goud, ijzer en nikkel die een totale waarde heeft van 10,000,000,000,000,000,000-, dollar schoon op de haak. Een kleine 8,000 biljard, dus.

16 Psyche

NASA stuurde afgelopen vrijdag de 13e, als dat maar geen ongeluk brengt, een raket de lucht in om deze waardevolle Psyche naar aarde te brengen. Wanneer dit brok geld de aarde weet te bereiken, kan NASA in theorie iedereen een miljardair maken met die 8,000 biljard die ze binnenhengelen. Klinkt natuurlijk geweldig, al is het wel zo dat als iedereen een miljardair is, dat dus ook geen waarde meer heeft. De wereldeconomie zal dus gaan crashen, en gaan we dus een soort superinflatie tegemoet, hebben we dat weer.

NASA

Nu heeft NASA de raket niet outer space ingeschoten om even de wereldeconomie te vergallen, maar is het doel van de missie om meer te leren over de kernen van de planeten en met hoe planeten nu precies gevormd worden. Ook interessant. Maar er zijn natuurlijk een hoop asteroiden in de ruimte, waarom nu precies die 16 Psyche ? Volgens Nicola Fox, een NASA-medewerker die op dit project is gezet, is de keuze is op de Psyche gevallen omdat deze het grootst is, en dus zo min mogelijk is beschadigd in de loop der jaren. Zit wat in. Ben je nu benieuwd wanneer je die miljard op je rekening kan verwachten? Dan moet je nog wel heel even wachten. De verwachting is dat de raket pas rond Juli 2029 bij de asteroïde zal zijn. De raket moet natuurlijk een retourtje maken dus daar kunnen we nog een keer zes jaar bij optellen. Over 12 jaar hoeven we niet meer te werken dus, zetten we dat alvast in onze agenda.
Delen met
Ook interessant