Alle 19 profclubs uit mega voetbalstad Londen uitgelicht

dec 03 2023, 16:58 Entertainment
274479175 900973820569817 2044684207901324470 n
Londen, de stad die niet alleen bekend staat om zijn iconische bezienswaardigheden, bruisende cultuur en historische charme, maar ook om zijn voetbalgekte op alle niveaus. Van de machtige Premier League-giganten tot de lokale helden in de lagere divisies, Londen herbergt een voetbalscene die zindert van passie en traditie. Laten we even een duik nemen in de rijke voetbalwereld van Londen, waar elke club een eigen verhaal heeft, van historische triomfen tot verrassende wendingen.
We verkennen niet alleen de Premier League-reuzen zoals Arsenal en Chelsea, maar laten ook de schijnwerpers schijnen op de charme van de Championship en zelfs de pittoreske non-league clubs zoals Sutton United en Wealdstone. Dus trek je favoriete voetbalshirt aan en maak je klaar voor een rondleiding door de stad die ademt en leeft met het geluid van juichende fans en het bonzen van voetbalschoenen op het veld. Dit is Londen, waar voetbal meer is dan een spel; het is een passie, een cultuur, een manier van leven.

Arsenal

The Gunners, opgericht in 1886, hebben hun thuisbasis in het Emirates Stadium (capaciteit: 60.704) dat is geopend in 2006. Arsenal heeft een rijke geschiedenis, met successen zowel nationaal als internationaal. Wat Arsenal echt bijzonder maakt, is hun ongeslagen seizoen in 2003-2004, waarmee ze de bijnaam The Invincibles verdienden. Daarnaast speelt de club altijd verzorgd en aanvallend voetbal.

Chelsea

The Blues , opgericht in 1905, hebben Stamford Bridge als hun thuishaven (capaciteit: 40.341), gebouwd in 1877. Chelsea heeft in de afgelopen jaren een dominante kracht in het Engelse voetbal laten zien, met een indrukwekkende lijst aan nationale en internationale titels, waaronder twee maal de UEFA Champions League en een Europa League.

Tottenham Hotspur

Spurs werd opgericht in 1882 en spelen hun thuiswedstrijden in het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadium (capaciteit: 62.850) dat is geopend in 2019. De club heeft een sterke aanhang en staat bekend om zijn aanvallende speelstijl. Een bijzonderheid van Tottenham is de aanwezigheid van de haan als mascotte, symbool van trots en vastberadenheid.

West Ham United

West Ham, opgericht in 1895, bijgenaamd The Hammers en spelend in het London Stadium (Capaciteit: 62.500) heeft een sterke band met zijn supporters. De club heeft een indrukwekkende geschiedenis en staat bekend om zijn gepassioneerde fanbase. West Ham’s anthem ‘ I'm Forever Blowing Bubbles’ is een iconisch onderdeel van hun identiteit.

Crystal Palace

Met Selhurst Park als thuisbasis (capaciteit: 25.486) is opgericht in 1905 en staat Crystal Palace bekend om zijn onvoorspelbaarheid. The Eagles hebben een geschiedenis van zowel successen als uitdagingen. Een interessant feit is dat de club in 1905 deelnam aan een tournee door Scandinavië, waarmee ze internationale erkenning kregen.

Fulham

Craven Cottage, aan de oever van de Thames, is de thuisbasis van Fulham (capaciteit: 25.700). De club werd opgericht in 1879 en is daarmee de oudste profclub van de stad. Hun charmante stadion en de sfeervolle omgeving maken een bezoek aan Fulham een unieke ervaring.

Brentford

Brentford, opgericht in 1889, spelend in het moderne Brentford Community Stadium (capaciteit: 17.250), heeft een opwindende opmars doorgemaakt naar de Premier League. The Bees hebben een sterke focus op jeugdontwikkeling en hebben indruk gemaakt met hun aanvallende speelstijl.

Queens Park Rangers

QPR, zoals de club in de volksmond heet, werd opgericht in 1882 en speelt momenteel in het Kiyan Prince Foundation Stadium, ook wel Loftus Road genoemd (capaciteit: 18.439). De club heeft een rijke geschiedenis en zowel flinke hoogte- als dieptepunten gekend. Een opvallend kenmerk is de roepnaam 'Hoops' of ‘Super Hoops’, verwijzend naar de karakteristieke gestreepte truien die de club draagt.

Millwall

The Den is de thuisbasis van Millwall (capaciteit: 20.146). De club is opgericht in 1885. Het is een club met een sterke lokale identiteit. Millwall staat bekend om zijn gepassioneerde supporters en heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als een club die zich niet gemakkelijk laat intimideren.

Watford

De club die niet in de allereerste foto staat, maar we rekenen ‘m er toch even bij. Watford hoort namelijk wel bij metropoolregio Londen. Vicarage Road is waar Watford hun thuiswedstrijden speelt (capaciteit: 21.577). The Hornets zijn opgericht in 1881. Wat Watford onderscheidt, is de traditionele rode en gele kleuren en de voortdurende strijd om te schitteren in de hoogste divisies.

Charlton Athletic

Charlton, opgericht in 1905, met The Valley als thuisbasis (capaciteit: 27.111), heeft zijn wortels diep in Zuidoost-Londen. De club heeft verschillende periodes van succes gekend en staat bekend om zijn betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.

AFC Wimbledon

AFC Wimbledon, opgericht in 2002, spelend in het Plough Lane Stadium (capaciteit: 9.215), is ontstaan uit de originele Wimbledon FC. In 2002 hebben supporters van het oorspronkelijke Wimbledon FC de handen ineengeslagen en een nieuwe club opgericht. Dit initiatief kwam voort uit de aankondiging van de club om naar Milton Keynes te verhuizen, wat meer dan 100 kilometer buiten Londen ligt.

Barnet FC

Barnet, met The Hive (capaciteit 6.500) als hun thuisbasis, heeft zijn deel van uitdagingen in de loop der jaren overwonnen. De club staat bekend om zijn vastberadenheid en heeft een sterke lokale aanhang.

Bromley FC

Bromley, spelend in het Hayes Lane Stadium (capaciteit 5.000), heeft in de lagere divisies gestreden met een sterke focus op gemeenschapsbetrokkenheid. De club heeft een loyale aanhang en heeft enkele indrukwekkende prestaties neergezet.

Leyton Orient

Leyton Orient, opgericht in 1881, een club die zijn thuiswedstrijden speelt in het historische Brisbane Road (capaciteit: 9.271), heeft een diepgewortelde band met de lokale gemeenschap. De club heeft in de loop der jaren verschillende ups en downs gekend, maar de passie van de fans blijft onveranderd.

Sutton United FC

Sutton United FC is opgericht in 1898 en speelt in Gander Green Lane (capaciteit: 5.013). De club heeft in recente jaren nationale aandacht getrokken vanwege opmerkelijke prestaties, waaronder het bereiken van de vijfde ronde van de FA Cup in het seizoen 2016-2017.

Dagenham & Redbridge FC

Dagenham & Redbridge FC is opgericht in 1992 en speelt in het Victoria Road Stadium (capaciteit: 6.078). De club heeft een geschiedenis van ups en downs, waaronder opwindende promoties en uitdagingen in de lagere divisies.

Wealdstone FC

Wealdstone FC, opgericht in 1899 en heeft Grosvenor Vale als thuisbasis (capaciteit: 4.085). De club heeft vooral een rijke geschiedenis in het non-league voetbal, maar eveneens een club die bekend staat om zijn toewijding aan de lokale gemeenschap en heeft een loyale aanhang.

Welling United FC

Welling United FC, opgericht in 1963, Welling United FC speelt in het Park View Road Stadium (capaciteit: 5.000). De club heeft een geschiedenis in de non-league en heeft gestreden om succes op regionaal niveau.
Delen met
Ook interessant