12 gekke Valentijnsdag tradities van over de hele wereld

feb 03 2017, 14:00 Entertainment
couple 731890 960 720
Nederlanders en Valentijnsdag gaan niet zo heel goed samen, daar zijn we misschien wel te nuchter voor. Het wordt ons al gauw te commercieel, maar met kerst en sinterklaas trekken we de winkels wel massaal leeg. In andere landen hebben ze wel allerlei tradities op de dag van de liefde en die zijn soms behoorlijk bizar.
Als je het vergelijkt met andere landen is het sturen van rozen, chocolade of een kaartje echt peanuts. In die landen is het zeker geen straf om op 14 februari vrijgezel te zijn, hoewel dat ook niet altijd helpt. Mocht jij nog hulp nodig hebben bij het versieren van vrouwen: datingautoriteit.nl biedt je de helpende hand.
Je baas als Valentijn.
In Japan kruipen ze hun leidinggevenden blijkbaar maar wat graag in de kont want het is gebruikelijk om je baas in het zonnetje te zetten op Valentijnsdag. Als je leidinggevende van een groot bedrijf bent hoef je de rest van het jaar geen boodschappen meer te doen.
giphy
Tweede Valentijnsdag
Als je één dag al moeilijk uithoudt, moet je zeker niet naar Zuid-Korea. We steken altijd de draak met hun noordelijke buren maar ze kunnen er zelf ook wat van. Ze vieren het per dag apart voor mannen en de volgende dag weer voor vrouwen. Daarna vieren ze Black Day waarop je als single in het zwart gekleed alleen maar zwart eten mag verorberen samen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, wat een stelletje sadisten daar in Zuid-Korea.
Pensioen passie
In Guatemala City trekken ze een blik bejaarden open die, gekleed in veren en maskers, de Old Love vieren.
Lucide dromen
In de zeventiende eeuw lieten Engelse vrouwen in plaats van chocolaatjes, salambladen achter op hun kussens op St. Valentines Day. Dit moest ervoor zorgen dat ze over hun geliefden gingen dromen. Dan is het wel echt verrot als je in die droom weer bij nummer 1 uitkomt.
giphy
Biggetje
Ik zou het hier niet op je Valentijnskaartje zetten, voor je het weet is het voorlopig je laatste Valentijnsdag met je meisje. Maar in Duitsland staat Valentijnsdag in het teken van die roze harige beestjes. Je hebt pas echt een Valentijnskaart verstuurd als het eentje is met schattige biggetjes erop.
Zoen orgie
Kijk dit is interessant. In 2004 gingen op 14 februari 5000 mensen met elkaar op de bek in de Filipijnen. Hiermee vestigden ze een wereld record waar het tandpastabedrijf die het organiseerde vast blij mee was.
Op de gok
In Brazilië vieren ze het op 12 juni en dan worden er lootjes getrokken. Single dames schrijven een paar namen op van gasten die ze zien zitten en kiezen daar eentje uit en dat wordt hun Valentijn. We hebben zojuist besloten dat wij het dit jaar ook zo aanpakken en de briefjes liggen al klaar: Emily Ratajkowski , Alexis Ren en Kim Feenstra . Nou dat moet helemaal goed komen.
Lompe boeren
Aan boeren in Slovenië heb je eigenlijk niks op Valentijnsdag, die gaan namelijk gewoon aan het werk. Ze plukken de hele dag bloemen zodat die in de lente weer op het land groeien en hij dáár weer mee aan het werk kan.
Bidden
In Thailand zijn ze een klein beetje wanhopig. Als je graag een liefje wil kun je gewoon Tinder installeren of je gaat op een blind date. Maar de mensen in Thailand richten zich tot de goden. Eigenlijk zijn die hun Valentijn want ze bedelven ze met rozenblaadjes, kaarsen en wierrook.
giphy
Oogappel
Iraakse Koerden versieren de boel met rode appels om het originele liefdesverhaal van Romeo en Julia te presenteren. Je weet wel, de Kim en Kanye uit de zestiende eeuw. Volgens het verhaal zorgt de appel voor een lange en vruchtbare liefde, zeg maar hetgeen dat Romeo en Julia totaal niet hadden.
Lepeltje lepeltje
In Wales kun je iets groots en hards verwachten dat je meestal in je mond stopt. Inderdaad, een lepel. Het is namelijk een traditie om lepels te graferen om je liefde te tonen.
giphy
Friendzone
Het klinkt nu negatief maar eigenlijk is het in Estland het beste geregeld. Daar draait het feest vooral om vriendschap dus kun je als vrijgezel ook gewoon gezellig meedoen.
Onze vrienden van datingexpert.nl hebben in onderstaande inforgraphic nog 12 gekke Valentijnsdag tradities op een rij gezet. Verbaas en verwonder!
12 gekke valentijnsdag tradities
Delen met
Ook interessant