Engelse familie wordt geteisterd door een grote groep zeemeeuwen

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je bent lekker op het strand een broodje aan het eten, opeens hoor je een soort oergil en komt er een grote witte zeemeeuw op je af, weg broodje. In Engeland gaan de meeuwen nog een stapje verder, er is namelijk een koppel die bang is om gewond te raken nadat een aantal zeemeeuwen het op hen gemunt heeft.

De zeemeeuwen hebben een heerlijk nestje gemaakt op het dak van het huis van het Engelse stel. De vogels hebben alleen geen vrienden gemaakt met hun nieuwe onderburen. De gevleugelde vrienden zijn namelijk super agressief. De bewoners van het huis, Dave Baker en zijn vrouw Nicki zijn doodsbang voor de meeuwen. Dave zegt zelfs dat de vogels de aanvallen plannen op de momenten dat hij net naar buiten gaat. Niet alleen Dave is de pineut, maar ook hun 10-jarige dochter moet af en toe rennen voor het leven.

Met stokken gaan ze de vogels te lijf

Nicky, de vrouw van Dave, vertelde over de situatie: “Het is erg stressvol voor ons als gezin. Op schooldagen moet Dave eerst naar buiten en de autodeur openen, zodat onze dochter naar buiten kan rennen zonder te worden aangevallen.” Ze voegt hier nog aan toe: “Als ik er alleen op uit ga, heb ik een wandelstok om de vogels af te weren. Ik had vroeger een paraplu bij me, maar die was niet erg praktisch. Meestal vallen ze in groepen aan en bombarderen ze je een voor een, alsof het gecoördineerd is. Ze duiken naar beneden, met hun klauwen naar buiten en ze kunnen heel dichtbij komen. Het zijn psychopaten” aldus Nicky.

Wat is de oplossing tegen de zeemeeuwen?

Hoe de familie de meeuwen gaat verjagen is nog maar de vraag. Eventueel gaan ze netten ophangen of andere maatregelen treffen. Eerst moeten ze wachten tot het kuiken van de meeuwen klaar is om uit te vliegen, dan zijn de meeuwen namelijk minder agressief.

Reageer op artikel:
Engelse familie wordt geteisterd door een grote groep zeemeeuwen
Sluiten