Eminem verkozen tot Greatest Rapper Of All Time

Over smaak valt te twisten, maar dat Eminem een artiest en woordenkunstenaar van wereldformaat is, kan niemand ontkennen. Met ruim 170 miljoen verkochte albums spant de 45-jarige rapper de hiphop-kroon wereldwijd.

Dat vonden de 150.000 Ranker gebruikers ook, zij stemden massaal op onze Slim Shady. Met een eervolle tweede plek voor 2Pac. Ook Notorious B.I.G., Jay-Z en Ice Cube stonden in deze lijst vol rapgeweld. Ondanks dat Eminem over zichzelf rapt als “Rap God”, is hij het hoogstwaarschijnlijk niet volledig eens met deze uitslag. “Ik ben slechts een product van mijn voorgangers, ik heb mijn succes volledig te danken aan rappers als Rakim, Lakim Shabazz, 2Pac en Eazy.”

Waarschijnlijk interesseert zo’n online poll de heer Mathers vrij weinig, maar het internet gaat los. Twitter overstroomt met uitspraken als “Niemand tipt aan 2Pac”, “Wie op Eminem heeft gestemd heeft duidelijk gehoorproblemen”. Maar ook “Eminem is de absolute nummer 1”. De meningen zijn verdeeld dus. Of Eminem de absolute G.O.A.T. (Greatest Of All Time) is, is gezien het stemmenaantal nog een beetje discutabel, maar één van de grootsten is hij zeker. Eerder zagen we de Detroit rapper al helemaal mayhem gaan op Trump.

Foto: EJ Hersom

Maxim

Reageer op artikel:
Eminem verkozen tot Greatest Rapper Of All Time
Sluiten