Elton John veilt zijn spullen voor miljoenen

Fan van deze Rocketman? Dan heb je nu de kans een van zijn persoonlijke items op de kop te tikken. Van zilveren laarzen uit de jaren ’70 tot aan een Bentley uit 1990, de prijzen daarvan? Die schieten ook door het dak.

Elton John verkoopt de spullen uit zijn pas verkochte penthouse in het Amerikaanse Atlanta. Veilinghuis Christie’s in New York verwacht dat de spullen in totaal zo’n 10 miljoen dollar opbrengen.

Persoonlijke items

Wat kunnen we tegenkomen op deze veiling? Kleding, kunst en gebruiksvoorwerpen van Elton John. Verwacht cocktailshakers in de vorm van raketten en zilveren plateaulaarzen met zijn initialen voor ongeveer. Deze eye-catchers kunnen voor 10.000 dollar voor de nieuwe eigenaar zijn.

De Britse zanger veilt meer persoonlijke items, zoals honderden foto’s. Door zijn vriendschap met Gianni Versace heeft hij een ‘kleine’ collectie van honderd van zijn overhemden weten op te bouwen, die hij amper droeg. Deze zullen in meerdere series onder de hamer gaan. Daarnaast doet hij afstand van zijn blauwe zonnebril en een met diamanten bekleed pak.

Top stukken

Als dat al niet indrukwekkend genoeg was, hebben we het nog niet eens gehad over de duurste items. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Bentley uit 1990 waarvan de prijs kan oplopen tot 35.000 dollar. Ook de Yamaha-vleugel; de piano uit het penthouse met een geschatte waarde van 50.000 dollar.

Dan, de allerduurste items van de veiling. Het klokje van Cartier, de 18-karaats gouden Crash, waar maar vierhonderd exemplaren van bestaan zal de nieuwe eigenaar diep voor in de buidel moeten tasten. Het veilinghuis schat een waarde tussen de 70.000 en 97.000 dollar. De absolute prijsknaller is het schilderij van Banksy waarvan ze denken het 1,5 miljoen dollar gaat opleveren. Eenmaal andermaal?

Reageer op artikel:
Elton John veilt zijn spullen voor miljoenen
Sluiten