EliZe: “Toen besloot ik om naar LA te gaan voor drie maanden en daar te revalideren”

De laatste podcast voor een korte zomerstop is wederom een leuke, want Elise van der Horst komt gezellig langs bij ons in de studio! Je kent Elise misschien beter als EliZe. Ze draait al heel wat jaartjes mee in de showbizzwereld. Ze scoorde een hit met het nummer Automatic, woonde lang in Los Angeles en is al jaren samen met ex-voetballer Hedwiges Maduro.

Alle podcastafleveringen van FHM’s Vrouwen aan de Top luister je via fhmpodcast.com

Elise begon haar carrière op jonge leeftijd bij Kinderen voor Kinderen, waar ze furore maakte met het Tietenland. “Ik draaide videobanden van Kinderen voor Kinderen helemaal grijs. Ik zat op een koortje in Bussum en mijn moeder kwam erachter dat ik leuk mee kon zingen. Het kind van een vriendin van mijn moeder ging auditie doen bij Kinderen voor Kinderen en dat wilde ik ook. Ik mocht ook komen, dus liedje voorbereiden, voorzingen en daarop werd ik aangenomen. Niemand had dat echt verwacht, want ik was een heel verlegen kind. Het was een ontzettend goede leerschool. Sowieso heb ik daar geleerd dat ik zingen echt het allerleukste vind dat er is. Het was heel erg leuk om te doen, in totaal heb ik er zes jaar bijgezeten.”

Het Tietenlied is een stempel waar ze nooit meer vanaf komt, zegt EliZe. “Mensen beginnen daar altijd over. Ik dacht vroeger dat ik daar heel erg mee gepest zou worden. Dat viel wel mee, maar dit is me wel altijd blijven achtervolgen. Ik heb het laatst nog gezongen in een feesttent, haha.”

EliZe naar Amerika

Op gegeven moment besloot EliZe om voor een tijdje naar Amerika te gaan. “Op m’n 16e heb ik met een camper een rondreis gemaakt langs de West Coast. Dat vond ik zo leuk, dat ik besloot dat ik ooit in Amerika wilde wonen. Maar ik had hier m’n carrière met zingen en presenteren. Tot ik op gegeven moment stembandproblemen kreeg en geopereerd moest worden. Ze zeiden zelfs dat de kans bestond dat ik nooit meer zou kunnen zingen. M’n hele agenda werd leeggemaakt voor drie maanden, dus ik was opeens vrij om te gaan. Toen besloot ik om naar Los Angeles te gaan voor drie maanden en daar te revalideren.”

Drie maanden, werden uiteindelijk acht jaar, vertelt de nummer 83 uit de FHM500 van dit jaar. “Ik kwam mensen tegen die met me wilde werken en begon wat op te bouwen. Drie maanden werden drie jaar. Dat heb ik nog eens verlengd met drie jaar. Daarna besloot ik voor m’n greencard te gaan. Uiteindelijk heb ik er acht jaar gezeten. Tot een moment waarop mijn moeder vroeg of ik nog van plan was een keer terug te komen. Ik wilde ook graag meer tijd met m’n familie doorbrengen, dus toen ben ik terug naar Nederland gegaan. In Nederland werd ik ook verliefd op Hedwiges en toen ben ik hier gebleven.”

Op date met Hedwiges Maduro in de Intratuin

Hoe die verliefdheid tot stand is gekomen, is wel een grappig verhaal. “We waren gewoon vrienden, maar hij zag mij wel zitten en wilde meer leuke dingen doen. Op gegeven moment zei hij ‘Joh, ik zie dat je druk bezig bent met je tuin. Mag ik een keertje mee naar de Intratuin?’ Ik antwoordde dat ik toevallig aanstaande woensdag zou gaan en dat hij wel mee mocht. ‘Maar er is ook een vriendin bij’, vertelde ik erbij zodat hij niet zou denken dat een date zou zijn. Dat was een verbazingwekkend leuke dag. Ik leerde hem beter kennen en ik vond het heel leuk om met hem om te gaan. Dat gaan we vaker doen, dacht ik. Sindsdien hebben we elkaar bijna elke dag gezien. Op gegeven moment hebben we ook voor het eerst gekust, dat was ook superleuk dus die klik was er ook, haha. Zo werd ik verliefd op hem.”

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast luisteren met Elise van der Horst

Je luistert de aflevering met Elise hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
EliZe: “Toen besloot ik om naar LA te gaan voor drie maanden en daar te revalideren”
Sluiten