Elektrische Ford F150 showt gigantische trekkracht

redactie 24 Jul 2019 Machines

Amerikaanse automerken staan er niet bepaald om bekend dat ze de meest zuinige auto’s bouwen. In het land waar de V8 heilig is verklaard en liters benzine goedkoper zijn dan een pakje kauwgom is dat ook helemaal niet gek. Ford wil hier graag verandering in brengen en doet dat met een elektrische versie van hun machtige F150 pick-up.

De geheel elektrische F150 moest van de Amerikaanse gigant in actie komen met behulp van een gewaagde stunt. De pick-up moest tien treinwagons over een afstand van 1000 voet, zo’n 300 meter, trekken en deed dit zonder enig mankement of probleem.

FHM-Elektrische Ford F150

Om de E pick-up tot het uiterste te drijven werden de wagons vervolgens gevuld met liefst 42 benzineslurpende uitvoeringen van de F150, wellicht symbolisch gekozen om de overgang naar een nieuw tijdperk aan te geven. Wederom trok de elektrische Ford de enorme last alsof het niets was. De fabrikant maakte daarna trots bekend dat hun nieuwe creatie ruim 1,250.000 pounds kon trekken en daarmee vier keer zoveel trekkracht heeft dan de aangekondigde pick-up van Tesla. Voor twijfelende Yankees kan dit weleens de doorslag geven toch voor de vertrouwde Ford te kiezen!

FHM-Elektrische Ford F150

Sowieso zitten ze daar aan de overkant van de plas niet stil als het gaat om elektrische auto’s. Ford wil de komende drie jaar zo’n tien miljard eurootjes pompen in hun stroomwagens om hun positie te behouden en onze wereld weer een stukje groener te maken. Naar verwachting komt volgend jaar eerst de hybride versie en kort daarna hun E pick-up naar de dealers. We zijn benieuwd.

HiConsumption

Reageer op artikel:
Elektrische Ford F150 showt gigantische trekkracht
Sluiten