Volkswagen onthult elektrisch concept van hippe 1962 Type 2 Microbus

redactie 8 Jul 2019 Machines

Het is misschien wel het populairste busje/camper ooit, de iconische Volkswagen 1962 Type 2 Microbus. We linken deze trendy busjes vooral aan de hippies en de flowerpower tijd. Alleen denkt Volkswagen aan de toekomst en daarom komen ze met een elektrische variant van deze hippe van. De type 20.

Voor de prestaties hoef je deze waggie niet te kopen. Kleine kans dat je als eerste weg bent bij het stoplicht met de bescheiden 120 pk elektrische motor onder de kap. De energie moet worden verzorgd door een 10kWh en een onboard 2500 watt lader.

Porsche zorgt voor een pneumatic suspension systeem, waardoor de auto je helpt om kettingbotsingen te voorkomen. Daarnaast verzorgt Autodesk voor een goed zicht achter de auto, zodat je makkelijk achteruit in kunt parkeren als je een chille spot hebt gevonden om te kamperen.

Helaas weten we nog maar weinig van deze auto, aangezien het nog maar om een concept gaat. Toch blijft het een iconische auto dus wij worden sowieso al enthousiast. Alleen al om hoe het eruit ziet. Wij zien ons hier wel een paar weekjes mee kamperen op een chille plek.

Reageer op artikel:
Volkswagen onthult elektrisch concept van hippe 1962 Type 2 Microbus
Sluiten