Je kan je eigen eiland kopen inclusief tienduizenden pinguïns

redactie 14 dec 2018 Entertainment

Een eigen eiland hebben kan soms best eenzaam zijn. Midden op zee, zit je op je stukje land een beetje pilsjes te drinken. Voor even is dat leuk. Van eenzaamheid zul je op Pebble Island geen last hebben, er wonen namelijk tienduizenden pinguïns. Gezelligheid.

Het eiland ligt in de buurt van Argentinië en is onderdeel van de Falklandeilanden. Het eiland is eigendom van de Britse familie Harris, die het eiland nu zo’n 150 jaar in bezit hebben.

Paradijs

Ze kunnen het helaas nu niet meer beheren, dus gooien ze het in de verkoop. Het eiland is een waar paradijsje. Zo heb je er kilometers fonkelwitte stranden, prachtige berggebieden en 42 verschillende soorten vogels. Naast de pinguïns wonen er verder nog zeeleeuwen en wilde paarden. Mamma natuur zwaait er duidelijk nog de scepter.

400 pond

Sam Harris, is de huidige eigenaar van het eiland. Hij is er al bijna 7 jaar niet geweest. Vooral omdat het 48 uur reizen is vanaf Wales. Het eiland is best wel groot. In de lengte is het ongeveer 32 kilometer, in de breedte 6 kilometer. Op het eiland staan een paar huisjes en een boerderij. Sommige huisjes worden verhuurd aan toeristen. Hoeveel het paradijsje gaat kosten is nog onbekend, de familie kocht het in 1869 voor slechts 400 pond. Het bod maakt Harris op zich niet heel veel uit. Het gaat het hem vooral om het behoud van de natuur op het eiland.

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Je kan je eigen eiland kopen inclusief tienduizenden pinguïns
Sluiten