Vlammende eerste trailer van Peaky Blinders seizoen 5

redactie 30 Jul 2019 Entertainment

Eindelijk. BBC dropt vandaag de eerste trailer van het vijfde seizoen van Peaky Blinders. We zien meteen al dat het een stuk duisterder is met flink wat meer explosies en vlammen. Nu al genieten dus. Het duurt waarschijnlijk nog even voordat we van seizoen 5 kunnen genieten, maar hier worden wij al heel erg enthousiast van.

De populaire BBC serie speelt zich af in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog, de serie begint in 1919. Een pittige tijd voor het Verenigd Koninkrijk. We volgen Thomas Shelby (Cillian Murphy) die de leider is van de Peaky Blinders gang. Vanaf seizoen 2 voegt Tom Hardy zich erbij als leider van een rivaliserende bende dus dat is al genoeg reden om te gaan kijken als je het nog niet gezien hebt.

Seizoen 5

BBC dropt nu dus een trailer van seizoen 5 die in Birmingham en Londen al in première is gegaan. Daar hebben een paar geluksvogels de eerste aflevering al gezien. In het vijfde seizoen zitten we inmiddels in de jaren ’30 en die staan vooral in het teken van de gevolgen van de wereldwijde bankcrisis in 1929 en het oprukkende fascisme.

Zeven seizoenen

Maker van de serie Stephen Knight heeft eerder al bevestigd dat de serie na zeven seizoenen stopt. Na seizoen vijf zijn er dus nog twee seizoenen om naar uit te kijken. Er is nog geen exacte release datum bekend voor seizoen vijf. Wij hopen dat die er snel aan komt.

Reageer op artikel:
Vlammende eerste trailer van Peaky Blinders seizoen 5
Sluiten