Alles wat je nog niet wist over Playboy Mansion

redactie 24 nov 2016 Entertainment

De Playboy Mansion is bijna een mythische plek voor alle mannen van de wereld. Nadat Hugh Hefner er 45 jaar heeft gewoond, verkocht hij zijn huis voor honderd miljoen dollar aan investeerder Daren Metropolis. Maar hij mag het pand nog leasen voor één miljoen dollar per maand. Wij zochten een paar feitjes op, die je wellicht nog niet wist over de Playboy Mansion.

In 1971 koopt Hugh Hefner de Playboy Mansion voor één miljoen dollar, maar in 1959 kocht hij al een huis in Chicago waar hij de officiële leefgemeenschap van Playboy van maakte. Hij vulde het huis met een binnenzwembad en slaapkamers met bedden met een diameter van meer dan 2,5 meter. Playmates en werknemers van de nachtclub huurde hier voor vijftig dollar per maand een kamer, best cheap. Wel alleen voor vrouwen natuurlijk.

Een huis vol mooie vrouwen

In 2015 kwam Playboy.com met het bizarre nieuws dat er allemaal ondergrondse tunnels onder het huis liepen. Die tunnels brachten je naar verschillende celebrities als Warren Beatty, Jack Nicholson en James Caan. Op deze manier konden zij ongezien de mansion in sneaken. Bleek natuurlijk helemaal niet waar te zijn, Hugh nam ons allemaal in de maling met zijn 1 aprilgrap. Sommige bekende koppen kwamen trouwens wel gewoon in het huis wonen, James Caan bijvoorbeeld.

Als je denkt dat de vrouwen in het huis alleen maar een lust voor je ogen zijn, heb je het mis. Hugh Hefner is namelijk een echte kunstliefhebber en heeft een indrukwekkende collectie in zijn mansion hangen. John Lennon was er minder fan van, hij drukt ooit zijn sigaret uit op het werk van Henri Matisse. Dat werd meteen een hele prijzige asbak.

Als de dames van Playboy op één of andere rare manier niet meer in trek zijn, zou het zomaar eens een dierentuin kunnen worden. Daar hebben ze namelijk een licentie voor. Er liggen ook aardig wat dieren begraven op het terrein. Hugh’s honden bijvoorbeeld en ook nog een paar apen.

Toen Stephen Baldwin en Robert Downey Jr. met wat Playmates wilden chillen in de wijnkelder, ontdekten ze een boobytrap die waarschijnlijk uit 1927 stamt. Eén van de treden van de trap had namelijk een stil alarm, dat viel Robert Downey Jr. op en daarom hebben ze die maar overgeslagen.

Luke Wilson mocht achttien maanden lang de club niet in. Omdat hij had gelogen over degene die hij mee naar binnen zou nemen. Hij zei namelijk dat hij met zijn broer Owen zou komen, maar kwam uiteindelijk gewoon met een vriend. Daar waren ze dus niet zo blij mee.

Steve Martinez is de biograaf in het huis. Het is zijn taak om, de inmiddels drie duizend, plakboeken collectie bij te houden. Doordeweeks verzamelt hij foto’s en informatie en dan helpt Hefner hem in het weekend om de boeken up te daten.

Zwemmen bij de waterval van het huis is niet geheel zonder risico. Na een liefdadigheidsfeest werden 123 bezoekers behoorlijk ziek. Later vonden ze een bacterie in het water bij de grot. En dat terwijl er tachtig fulltime medewerkers op het terrein rondlopen.

Je kunt op de foto met het monster van Frankenstein terwijl je moet wachten tot de fissa begint en als Hugh er niet bij kan zijn, kun je alsnog op de foto met zijn kartonnen broer.

Er liggen natuurlijk altijd kapers op de kust. Larry Flynt van Hustler wilde er de, je raadt het al, Hustler Mansion van maken. Het is niet duidelijk of hij vorig jaar een bod heeft gedaan. Maar hij zei eerder al dat als hij het zou kopen, Hefner niet meer welkom was in het huis.

Er worden regelmatig filmavonden gehouden in de mansion. Maar één iemand is daar niet meer welkom. Mike Tyson was ooit uitgenodigd maar hij hoorde zijn telefoon niet meer tijdens het snoozen. Daarna heeft hij dus nooit meer een uitnodiging gehad.

Bron: Barnorama.com.

Reageer op artikel:
Alles wat je nog niet wist over Playboy Mansion
Sluiten