Een fijne reminder waarom je The Silence of the Lambs weer eens moet kijken

Redactie 28 okt 2017 Entertainment

Films anno 2017 zijn meer geavanceerd dan ooit tevoren, special effects, visuals en geluiden, noem het maar op. Tegenwoordig is op filmgebied bijna niets meer onmogelijk. Helemaal met thrillers en horrorfilms zit je af en toe tegen het plafond van de schrik en de spanning. Maar in 1991 konden ze er ook wat van.

The Silence of the Lambs, weet je nog? Deze Amerikaanse horror-thriller is al ruim 26 jaar oud. Ja, dat lees je goed, de film kan bijna zijn 30-jarige jubileum vieren. De absurde mindgames van de psychopathische psychiater Hennibal Lecter staan waarschijnlijk nog op je netvlies gebrand. Om je geheugen nog even wat op te frissen dropt het British Film Institute een gloednieuwe trailer van de film uit 1991. Waarom? Omdat de film weer in de bioscopen in Engeland gaat terugkomen.

De kracht van het verhaal over hoe Starling (Jodie Foster) en Lecter (Anthony Hopkins) de handen ineen slaan om de menselijk-vlees-kledingmaker Buffalo Bill te pakken zit ‘m absoluut in hun indrukwekkende acteerwerk. Wanneer je dit op groot scherm ziet, snap je ook meteen waarom beide acteurs bekroond werden met een Oscar.

Of de film binnenkort ook weer in Nederland te bewonderen is in de bioscopen is nog onduidelijk. Het is in ieder geval een absolute aanrader om met je date op de bank te kijken. Met 100% zekerheid kruipt ze binnen no time dicht tegen je aan dan. Hier heb je ook nog even de originele gruweltrailer.

Foto: YouTube

Maxim

Reageer op artikel:
Een fijne reminder waarom je The Silence of the Lambs weer eens moet kijken
Sluiten