Meeslepende oorlogsbeelden van de Britse helden in de Franse greppels tijdens WWI in trailer van ‘Journey’s End’

Redactie 28 okt 2017 Entertainment

“An absolute masterclass in screen acting and direction”, dat was hoe The Hollywood News de oorlogsdrama in een allesomvattende beoordeling omschreef. Met recht was dat niet de enigste sterrenreview die Journey’s End op zijn conto mocht schrijven. Zulke goede recensies zijn dan ook, zonder enige gene, geoorloofd om de revue te laten passeren in de filmtrailer. Met “Superb Britisch performances” slaat de BBC de Britse spijker perfect op de kop.

De Britse oorlogsfilm over de jonge en onervaren maar zeer dapperen soldaten in de Franse loopgraven tijdens de eerste wereldoorlog, kan dan niet anders dan een regelrechte oorlogsklassieker worden. De Oscars kunnen alvast bij de goudsmid besteld worden, want deze adembenemende film laat andere films volledig in hun hemt staan.

De film vertelt het verhaal van Raleigh, een jonge en naïeve officier die gepost wordt in C-company in het noorden van Frankrijk. Dit herenigt de jongen, die het gezicht heeft van een lieve buurjongen heeft en niet in de horror van ’s werelds eerste wereldwijde strijd thuishoort, met zijn oude vriend Kapitein Stanhope. Maar de vriend van vroeger is niet persoon die hij in de hel in de Franse greppels aan treft.

Reageer op artikel:
Meeslepende oorlogsbeelden van de Britse helden in de Franse greppels tijdens WWI in trailer van ‘Journey’s End’
Sluiten