Eefje de Visser komt met ‘Heimwee’, de eerste single van haar nieuwe album

Een van de tofste artiesten van eigen bodem is wat ons betreft Eefje de Visser. Ze maakt hypnotische alternatieve pop en weet je mee te nemen in haar onderzoek naar wat de mens drijft, verdeelt en samenbrengt. Nu komt ze met een nieuw album, waarvan haar eerste single ‘Heimwee’ vandaag is gereleased.

Al van jongs af aan schrijft Eefje haar eigen liedjes, maar brak pas echt door in 2020 met haar album ‘Bitterzoet’. Het album won twee Edisons, een 3FM- en een BUMA Award in de categorie Alternatief, de 3voor12 Award voor Beste Plaat, 3FM’s Schaal van Rigter en de Gouden Notenkraker 2020. Een hele mond vol en dat is zelfs nog niet eens alles. Laat in ieder geval duidelijk zijn, Eefje heeft talent.

Heimwee

Het nummer begon eigenlijk in het Engels en de eerste zin was ‘Homesick in my hometown’. Dit liet het balletje rollen naar het schrijven van de hele Nederlandse tekst. “Heimwee is een heel persoonlijke track en beschrijft onder andere voor mij een verlies van naïviteit en onbevangenheid, een hang naar geborgenheid en tegelijk een behoefte aan ademruimte en vrijheid binnen menselijke relaties”, vertelt Eefje. Voor deze song heeft ze voor het eerst sinds tijden de akoestische gitaar opgepakt, wat volgens haar intimiteit meegeeft aan het nummer.

Meer van Eefje

Zou je haar willen zien, vooral horen, dan kun je haar deze zomer zien optreden op Rock Werchter (4 juli) en Down The Rabbit Hole (5 t/m 7 juli). In oktober en november is Eefje onderweg, dan gaat ze op tour door Nerdeland, België, Duitsland en Zwitserland. Wil je haar in Nederland komen bewonderen? Dan moet je er snel bij zijn. Amsterdam en Utrecht zijn al uitverkocht, maar je kunt haar nog wel zien op 19 november in Amare in Den Haag en op 20 november in de Oosterpoort in Groningen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eefje de Visser (@eefjedevisser)

Reageer op artikel:
Eefje de Visser komt met ‘Heimwee’, de eerste single van haar nieuwe album
Sluiten