Waarom Eben Etzebeth een van de meest gevreesde rugbyspelers op aarde is

Redactie 17 okt 2017 Entertainment

Hij weegt 120 kilo schoon aan de haak en is 2.03 meter lang. Dat zijn op zich al fysieke statistieken waarom spelers liever niet tegenover Eben Etzebeth staan in het rugbyveld. Je zou verwachten dat een speler met zo’n lengte en gewicht niet tot de snelsten behoort.

Daar zou je je dan lelijk in vergissen, want potverdorie, wat is deze gast snel. Hij loopt de 40 meter in 5,11 seconden waar hij een topsnelheid van 28 km/u bereikt. Ter vergelijking: Usain Bolt doet diezelfde afstand in 4,64 seconden. Slechts zes tienden van een seconde langzamer.

Wat je wel zal verwachten, is dat het Zuid-Afrikaanse beestachtig sterk is. Klopt! Hij bankdrukt gerust 175 kilo. Daarnaast zijn er speciale dumbbells voor hem gemaakt van 75 kilo per stuk, omdat de normale niet zwaar genoeg waren. Om nog even verder te gaan. De afmeting van zijn bicep is 48 centimeter, terwijl de omvang van een rugbybal 61 centimeter niet heel veel groter is. Het moge duidelijk zijn: rugbyspeler Eben Etzebeth is een freak of nature.

Foto: Rugbylad.com

rugbylad.com

Reageer op artikel:
Waarom Eben Etzebeth een van de meest gevreesde rugbyspelers op aarde is
Sluiten