Fles whisky uit 1926 verkocht voor astronomisch bedrag over de toonbank

redactie 4 okt 2018 Entertainment

Op een veiling in Edinburgh werd geschiedenis geschreven. Dit is namelijk de duurste fles whisky ooit verkocht. De rete-zeldzame Macallan Valerio Adami 1926 heeft zo’n 60 jaartjes in het vat gezeten, in 1986 werd de whisky namelijk gebotteld. 

Een mysterieuze onbekende koper kocht de fles bij veilinghuis Bonhams voor een slordige 848.000 pond (ongeveer 955.000 euro). Een expert van het Bonhams zei tegen de BBC dat de Macallan Valerio Adami 1926 de heilige graal onder de whisky’s is. Dat is nogal een titel.

Scherven

De whisky is vernoemd naar een kunstenaar, ene Valerio Adami. Hij ontwierp ook het etiket van de fles. In totaal zijn er 12 flessen van deze bijzonder whisky gemaakt, waarvan er eentje waarschijnlijk stukgevallen is tijdens een aardbeving Japan. Dat is zonde. Ligt er bijna een miljoen euro aan scherven op je keukenvloer. Moeder natuur is genadeloos.

Voor de sier

Eerder dit jaar werd er ook al een whisky verkocht voor een recordbedrag, voor 814.000 pond in Hong Kong. Dat was volgens Bonhams, de duurste fles tot dan toe. De Macallan Valerio Adami 1926 heeft deze whisky nu van de troon gestoten. Zou de nieuwe eigenaar van de fles ook daadwerkelijk een slokje nemen van dit oude brouwseltje? Zelfs morsen is al prijzig.

 

 

 

Reageer op artikel:
Fles whisky uit 1926 verkocht voor astronomisch bedrag over de toonbank
Sluiten