Duurste whisky ooit verkocht op veiling Hong Kong

Redactie 1 feb 2018 Entertainment

In China gebeuren vaak de raarste dingen. Van Angry Birds hamburgers naar een gruwelijke John Wick-wraakactie. Daar mogen ze nu weer een gebeurtenis bij toevoegen. De duurste whisky ooit is verkocht op een veiling in Hong Kong. 

De 50 jaar oude Yamazaki single malt heeft heel wat meegemaakt totdat hij bij zijn rechtmatige eigenaar terecht kwam. Hij was bij de Koude Oorlog, zag de Berlijnse Muur neergehaald worden en zag zelfs Lee Towers een nummer 5-positie in de top-40 veroveren. Vijftig jaar lang heeft de fles whisky in een barrel liggen rusten. Uiteindelijk ging hij voor 300.000 dollar de deur uit naar zijn nieuwe baasje.

Het startbedrag van de zeldzame Japanse wisky was 140.000 dollar. Een van de makers van de whisky was stomverbaasd toen ze meer dan het dubbele kregen voor deze fles. De ultra zeldzame nectar die in de whisky is verwerkt, maakt de fles zo duur. Zo kost een eetlepel nectar 16.500 dollar. Die bijen moeten dan wel heel veel waard zijn.

Animal House Drinking GIF - Find & Share on GIPHY

Als je al denkt dat deze prijs mega hoog is, weet je niet hoeveel de duurste wisky ooit heeft gekost. In 2014 verkocht Sotheby’s een fles Macallan Imperiale M met de waarde van 628.205 dollar. Wij houden het toch liever bij deze whisky’s, die zitten iets meer in onze prijsklasse.

Foto: Yamazaki

Reageer op artikel:
Duurste whisky ooit verkocht op veiling Hong Kong
Sluiten