In Aerdenhout staat het duurste huis op Funda van dit moment

Redactie 12 Jul 2019 Entertainment

Zijn we nog op zoek naar een nieuw stulpje en wil jij (of je vader) wat te pronken hebben op de verjaardag? Zoek niet verder, in het schilderachtige Aerdenhout vind je het duurste huis op Funda van dit moment.

 Trek de deur maar open van deze casa royoal, trek vervolgens de binnendeur open en je staat in de hal van de immense miljoenenvilla. Het huis is onderdeel van een omvangrijk landgoed van in totaal 4 hectaren groot. Zo heb je de beschikking over buitenplaats ‘Klein Bentveld, het koetshuis ’t Jagthuys, een paar opstallen en een schitterend park.

Aristocratische gemoedelijkheid

De villa is gebouwd in 1923 en is volgens Funda een ‘aristocratisch, waardig huis met een zekere gemoedelijkheid’. We kunnen ze niet ongelijk geven, want hoewel het met 980 vierkante meter van behoorlijke proportie is: het straalt toch gezelligheid uit. Dat hebben architect Andries de Maaker en de huidige bewoners goed gedaan. Haardvuurtje erbij, pan groentesoep op tafel, spelletje Risk op tafel en we krijgen haast alweer zin in de winter.

Moet je nog wel even gaan bepalen waar je gaat slapen, want in totaal zijn er 37 kamers, waarvan liefst 9 slaapkamers. Als je wil douchen kun je kiezen uit 8 verschillende badkamer. Verder zitten er in de is er een sauna, stoomcabine en 2 ligbaden verdeeld in de badkamers. Mocht je plotseling worden overvallen door een acute doch hardnekkige bruine trui in je maag, dan is redding altijd nabij met 8 aparte toiletten. Wel zo prettig als die portie Chinees niet helemaal lekker valt.

Alle voorzieningen voorzien

Qua voorzieningen kun je verder rekenen op een zwembad (uiteraard), wijnkelder (niet meer dan logisch) en tennisbaan (nogal wiedes). Als je een feestje wil geven in de zomer zit je ook gelijk wel snor, want slinger die barbecue maar aan op het riante bordes. Kun je de stokjes saté, hamburgers en kippenvleugeltjes lekker oppeuzelen op een van de terrassen in de aangelegde parktuin. Met een beetje geluk dobbert er een witte zwaan in de vijverpartij om het plaatje compleet te maken.

En dit is nog maar een glimp van de pracht en praal van het landgoed. De portemonnee mag wel worden getrokken, want aan dit alles hangt een prijskaartje van een kleine 16 miljoen euro. Op Funda.nl kun je alle 125 foto’s bewonderen. Je begrijpt dat we met alle plezier langskomen op de housewarming.

Reageer op artikel:
In Aerdenhout staat het duurste huis op Funda van dit moment
Sluiten