Dude filmt elke dag een seconde van The Continental Divide Trail, een 5.000 kilometer lange wandeltocht

Redactie 2 jan 2018 Entertainment

Wij vinden de wandeling naar de supermarkt al ver, maar sommige mensen vinden wandelen gewoon hartstikke leuk. Zo leuk, dat ze het niet wandelen maar hiken noemen. Dan klinkt het ook opeens als een serieuze sport. De echte sportieve hikers hebben ongetwijfeld The Continental Divide Trail op hun bucketlist staan.

Dit is een wandeling van Mexico naar Canada van zo’n 5.000 kilometer en een van de zwaarste hiketochten  ter wereld. De tocht volgt de Rocky Mountains en brengt je door de staten New Mexico, Colorado, Wyoming, Idoha en Montana, alvorens je in Canada aankomt. Elk jaar zijn er wel een paar waaghalzen die de blaren op hun voeten lopen in deze woeste wandeltocht. De meesten moeten hun poging echter voortijdig staken, omdat ‘ie zo loodzwaar is. Op je tocht loop je in alle denkbare landschappen, van besneeuwde bergtoppen tot uitgestrekte zandvlaktes en kom je tot wel 4 kilometer hoogte. Door de lange afstand wandelaars community wordt The Continental Divide trail als een derde gezien van de Triple Crown, waarbij dit de zwaarste, meest uitdagende en langste tocht van allemaal is. In totaal hebben pas zo’n 150 mensen de hiketocht weten te voltooien.

Mac is een van de gasten die de challenge aanging en zich bij dit selecte gezelschap mag voegen. Hij filmde elke dag een seconde van zijn tocht, monteerde alles achter elkaar, wat deze rustgevende video opleverde. Zodoende kun je de CDT in vier minuten meelopen zonder moe te worden, in plaats van drie maanden en kapotte voeten, mental breakdowns en liters zweet. Stukje natureporn dit hoor.

Kom je aan in Canada dan kun je daar net zo goed even blijven, kijk maar naar deze 25 waanzinnige foto’s.

Reageer op artikel:
Dude filmt elke dag een seconde van The Continental Divide Trail, een 5.000 kilometer lange wandeltocht
Sluiten