Supreme komt met snelste samenwerking ooit: de Supreme/Ducati Streetfighter V4 S

Het is woensdagochtend en deze week gaan we breken met een kneiterdikke nieuwe tweewieler die op de markt komt. Fashionmerk Supreme heeft namelijk de handen ineen geslagen met de motorontwerpers van het Italiaanse merk Ducati. Hieruit is een gloednieuwe livery van de Ducati Streetfighter V4 S gerold.

Wij zijn, zoals eerder deze week al te lezen was, een enorme fan van nieuwe drops van Supreme. In het verleden heeft het merk ook al opmerkelijke samenwerkingen gedaan met merken zoals Louis Vuitton of The North Face. Maar nu ze een collab met Ducati hebben aangekondigd kunnen wij helemaal niet meer stilzitten.

SupremexDucati

De kenmerkende rood-witte kleuren van Supreme gaan natuurlijk al perfect samen met de rode kleur waar ook Ducati om bekend staat. De motor gaat een onderdeel zijn van de spring/summer 2024 collectie van het fashionmerk. Het is niet de eerste keer dat Supreme hun brand aan een motor bindt. Eerder bracht het merk in samenwerking met Honda een speciale versie van de CFR250R uit. Dit model was een crossmotor. Het lijkt erop dat de Ducatisamenwerking de eerste straat-legale motor wordt waar het in New York gevestigde modemerk zijn naam aan verbindt.

Ducati Streetfighter V4 S

Qua specificaties lijkt de tweewieler een Streetfighter te worden hoe we hem gewend zijn van Ducati. Dit maakt de motor niet minder speciaal, aangezien Ducati altijd pareltjes samenstelt in hun fabriek, gevestigd in Bologna. De Streetfighter V4 S komt standaard met 1103cc. De motor is goed voor 208pk of 153Kw. Het is een water gekoelde tweewieler met een quickshifter om je zo snel mogelijk in de zesde versnelling te krijgen. Die quickshifter is iets wat we bij steeds meer nieuwe motoren zien terugkomen. Voor een sportmotor als een Ducati is deze optie ook praktisch gezien niet meer weg te denken.

Accessoires

Mocht je de motor nou helemaal in stijl willen berijden? Dan kun je bij de motor ook een helm kopen die volledig uitgerust is met de logo’s van Ducati en Supreme. De helm is van het bekende helmenmerk Arai en is dus een officieel goedgekeurde helm.

De prijzen van de motor en helm zijn nog niet bekend. Wel weten we dat de prijs van een normale Streetfighter V4 S begint bij zo’n 31.000 euro.

Reageer op artikel:
Supreme komt met snelste samenwerking ooit: de Supreme/Ducati Streetfighter V4 S
Sluiten