Videographer schiet magische dronebeelden van gigantische blauwe vinvis

Redactie 6 Jul 2019 Entertainment

Met een drone kun je nog wel eens bijzondere beelden schieten. Boven de oceaan bijvoorbeeld. Dronefilmer Domenic Biagini hitte de jackpot, nadat hij met z’n vliegende camera op een big ass blauwe vinvis stuitte, die met z’n kalfje on tour was. Het unieke tafereel vond plaats op zo’n twintig kilometer voor de kust van San Diego.

“Dit schitterende gezicht is niet iets dat veel videographers te zien krijgen”, zegt Domenic tegen 10News. “Dit soort beelden waarbij een blauwe vinvis met een kleintje zwemt bestaan bijna niet. Alleen de mensen van de Our Planet documentaire en ik hebben het verschijnsel vastgelegd, that’s about it.”

Dichtbij de kust

De oceaanjoekels volgen vaak het pad van kril in de kustwateren. Als er kril in overvloed is, dan spenderen de walvissen bijna de hele zomer dichtbij de kust, wat kansen biedt voor een unieke whale watching experience. De laatste jaren zijn ze echter nauwelijks gesignaleerd, omdat de wateren te warm waren.

Vroeger werd er spijtig maar waar flink gejaagd op deze prachtige zeedieren, met als gevolg dat de blauwe vinvis vandaag de dag met uitsterven wordt bedreigd. Dat maken deze beelden nog eens extra bijzonder. De blauwe vinvis staat bekend als het grootste zoogdier op aarde. Gemiddeld worden ze zo’n 25 meter lang en wegen ze liefst 100 ton. Hieronder de fraaie beelden, inclusief ontspannen zen-muziekje.

Rare blue whales spotted on drone footage

Stunning drone footage captures the gorgeous sight of a rare blue whale and her calf swimming off the shore of San Diego, California. https://abcn.ws/2Ncq0Kf

Geplaatst door ABC News op Donderdag 27 juni 2019

 

Reageer op artikel:
Videographer schiet magische dronebeelden van gigantische blauwe vinvis
Sluiten