Drako GTE is met meer dan 1200 pk een echt monster

redactie 25 Aug 2019 Machines

Drako Motors komt met de indrukwekkende elektrische car: GTE.  Op papier beloofd de volbloed elektrische Drako GTE veel goeds en de productie staat inmiddels gepland. De autofabrikant uit Silicon Valley nam een oude Fisker Karma en bouwde deze om tot de Drako GTE met meer dan 1.200 pk.

Volgens Drako Motors is deze GTE het resultaat van een ontwikkelingsproces dat tien jaar in beslag heeft genomen. En dat heeft volgens ons best zijn vruchten afgeworpen. De GTE is een volledig elektrische supercar met plek voor vier inzittenden.  Elk wiel heeft zijn eigen motor. Gezamenlijk produceren deze 1.217 pk en 8.800 Nm aan koppel en kan de GTE een topsnelheid van 332 km/h behalen. Het accupakket heeft een capaciteit van 90 kWh. Opladen gaat helaas minder nel. De auto is voorzien van een 15 kW-lader en heeft een maximale laadsnelheid van 150 kW.

Monsterlijke auto

De GTE moet beter zijn dan een supercar volgens Drako. Mede dankzij de Öhlins-vering en carbon-ceramic-remmen van Brembo. De auto is te rijden in de standen Race, Track, Dry, Rain, Snow en Ice. Ook werkt de auto met een ‘torque vectoring’-systeem. Daarmee wordt er duizenden keren per seconden bepaald hoeveel vermogen elk wiel nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat de GTE zich zeer lekker in de bochten beweegt.

Drako Motors gokt zo’n 25 stuks te bouwen van de GTE. Een exemplaar kost zo’n 1,25 miljoen dollar. Voor de snelle rekenaars is dat zo’n 1,12 miljoen euro. En dat is dan zonder optie. Als je geïnteresseerd bent dan kan je nu alvast een bestelling plaatsen. De eerste kopers kunnen hun auto begin volgend jaar verwachten.

Wil je eerst even een goede blik werpen voordat je je spaarrekening leeg plundert? Check hieronder dan de introductie van de Drako GTE.

Reageer op artikel:
Drako GTE is met meer dan 1200 pk een echt monster
Sluiten