Doe gek en koop een compleet dorp in Nieuw-Zeeland

redactie 29 okt 2018 Entertainment

Nu het ineens zo pleuris koud is geworden, begint het verlangen naar warmere gebieden steeds sterker te worden. In Auckland is het vandaag bijvoorbeeld 19 graden. Lekker hoor. In datzelfde land ligt ook het dorp Lake Waitaki. Waarschijnlijk beginnen er nog geen lampjes te branden, dus draaien wij er wel even een lampje in. Het complete dorp in Nieuw-Zeeland staat namelijk te koop. Kun je lekker je hele familie meenemen. 

Het dorp werd in de jaren 30 gebouwd wij een groot meer.  Het ligt op het zogenaamde Zuidereiland. Oorspronkelijk was het bedoeld om damwerkers erin te huisvesten. Doordat de dam in ’89 werd geautomatiseerd, gingen de mensen het dorpie verlaten. Het geheel is te koop voor 2.8 miljoen Nieuw-Zeelandse Dollar, zo’n 1.6 miljoen eurie.

Acht huizen

Je krijgt dan acht huizen, waarvan ieder optrekje zo’n drie slaapkamers heeft. Maar da’s nog lang niet alles, het is immers een dorp mét voorzieningen. Dus krijg je ook nog een restaurant, een herberg, negen garages, veertien hectare grond en waterrechten. Inclusief een vette view op de bergen en het meer.

Probleem

Het is veelvoorkomend probleem in het land.  Mensen trekken massaal van het platteland naar de stad. Da’s pittig  zonde want er gaat toch niets boven vrije natoer. Benoem jezelf tot burgemeester om jouw dorp te laten ontplooien, maar laat het geen SimCity worden he.

Reageer op artikel:
Doe gek en koop een compleet dorp in Nieuw-Zeeland
Sluiten