Doritos zorgt voor opschudding door introductie bizarre smaak

Doritos heeft in Australië even voor de nodige opschudding gezorgd. Allemaal vanwege een nogal, laten we zeggen, gewaagde smaak die het op de markt heeft gebracht in Australië, namelijk de koriandersmaak. Naast dat de koriandersmaak rijkelijk over de tong vloeit, geldt dit ook voor de woorden die er aan vuil gemaakt worden. En dat allemaal over de smaak van een chippie.

Voor de echte foodies onder ons blijft koriander het ‘eeuwige-discussiekruid’ en daarmee vaak het onderwerp van gesprek. De een vindt het verrukkelijk, de ander vindt het naar zeep smaken. De smaak wordt door Doritos omschreven als ‘heerlijk geurend en verleidelijk zeepachtig’. Doritos moedigt fans aan om de smaak te proberen en antwoord te geven op de eeuwenoude vraag: ‘Smaakt koriander echt naar zeep?’ Hopelijk is het antwoord voor jou nee, want zeep is precies wat we niet willen van onze tv-snacks.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Doritos (@doritos_aus)

Challenge

Ze dagen de Australiërs even uit om de uitdaging aan te gaan: heerlijk gekruide chips of toch zeep. Na de nacho cheese, sour cream, pure paprika, Thai sweet chili gooit de Amerikaanse aardappelschijfjesfabrikant het echt even over een andere boeg met deze actie. Met deze chips om jezelf even van binnen te wassen, heeft het nog een extra functie ook, naast dat het voor jou wellicht ook nog eens overheerlijke chips kan zijn.

Verdeeldheid

Bij Doritos zelf smullen ze van de verdeeldheid die dit smaakje creëert. Vandita Pandey, Chief Marketing Officer PepsiCo zegt erover: “We kijken uit naar de reacties van chipsliefhebbers in het hele land wanneer ze onze exclusieve Doritos Koriander proberen. We weten dat sommige Doritos-fans ervan zullen genieten, maar we begrijpen ook dat anderen het misschien niet lekker vinden. Zal deze smaak voor veel verdeeldheid zorgen in Australië?” Op social media blijkt dat wel, je hebt mensen die het adoreren en juist mensen die er van walgen en er flinke haatreacties op los laten.

Doritos Taste

De marketingmannetjes van Doritos hebben hiermee in ieder geval in de roos geschoten. Op hun sociale kanalen geeft Doritos aan dat je kans hebt om één van de 350 exclusieve zakjes chips te winnen. Het enige wat je hoeft te doen, is vertellen waarom je dat specifieke kruid zo geweldig of juist verschrikkelijk vindt. Lijkt ons geen al te lastige opgave. Laat het smaken! (of niet).

Bizarre Smaken

Doritos koriander is natuurlijk niet de eerste smaak die bizar te noemen is. We hebben in het verleden al talloze gekke chipssmaken voorbij zien komen. In onderstaande video wordt een selectie uitgelicht.

Reageer op artikel:
Doritos zorgt voor opschudding door introductie bizarre smaak
Sluiten