Donald Trump brengt eigen sneaker uit na financiële domper

De verkiezingskandidaat Donald Trump bleek naast de politiek ook ambities op het gebied van mode te hebben. Hij bracht namelijk afgelopen weekend tijdens Sneaker Con in Philadelphia zijn eigen goudkleurige sneakerlijn uit. De schoenen werden gelanceerd, een dag nadat Trump een monsterboete van bijna 355 miljoen dollar moest betalen.

De boete die de Amerikaan moest betalen werd hem vrijdag 16 februari opgelegd vanwege fraude. Ook is hem verteld dat hij de komende drie jaar geen zaken meer mag doen met bedrijven gevestigd in New York.

Gouden sneakers

Toevallig kwam Trump de dag na de financiële domper met zijn eigen sneakerlijn. Maar dit was niet gepland, volgens hem. De 77-jarige politicus gaf namelijk aan dat hij er al twaalf jaar van droomde om zijn eigen sneaker te lanceren. Wel kwam het goed uit dat de 1000 beschikbare paren binnen no-time uitverkocht waren. Wat je mocht neerleggen voor zo’n gouden paar stappers? Voor 399 dollar konden aanhangers en sneakerheads een paar bemachtigen. Er is echter nog een variant beschikbaar, dit is een goedkopere versie met de letter ‘T’ op de zijkant. Ook is deze schoen gekenmerkt doordat nummer 45 groot op de zijkant staat. Dit refereert naar het presidentschap van Donald Trump. Hij was namelijk de 45e president van de Verenigde Staten. Dit paartje is nog te koop op zijn website voor ‘maar’ 199 dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Roman Sharf | CEO of Luxury Bazaar (@romansharf)

Never surrender sneakers

De naam van de sneakers passen volledig bij Trumps politieke strategie. De sneakers geven namelijk de boodschap mee dat je nooit moet opgeven. Dat blijkt ook uit het feit dat hij zich komende november weer verkiesbaar stelt voor de Amerikaanse verkiezingen. Of hij zich nog wel verkiesbaar mag stellen zijn de meningen over verdeeld. Een groep mensen uit Colorado spande een rechtszaak tegen hem aan omdat hij zich in 2020 schuldig zou hebben gemaakt aan rebellie of opstand. Volgens de Amerikaanse wet mag iemand die hiervoor veroordeeld is nooit meer een ambt uitoefenen in de Verenigde staten. De verkiezingen voor het presidentschap zijn komende november.

Reageer op artikel:
Donald Trump brengt eigen sneaker uit na financiële domper
Sluiten