Dogfishing: hoe een hond er voor zorgt dat je meer dates scoort online

redactie 18 Aug 2019 Entertainment

De vrouwen heb je voor je voeten liggen als je op je Tinderprofiel een foto hebt staan samen met een schattige pup of een stoere hond. Tenminste dat wordt gedacht, want deze tactiek wordt zoveel gebruikt op Tinderapps dat het nu een eigen naam heeft gekregen: dogfishing. Maar is het echt zo?

Je denkt misschien dat er niks mis mee is om met je trouwe viervoeter op een kiekje te staan toch? Klopt ook, maar bij dogfishing zit er een addertje onder het gras. De dogfisher staat namelijk niet op de foto met zijn/haar eigen hond, maar gebruikt de hond van iemand anders om een date aan de haak te slaan. Geniale zet vinden wij.

Het plaatsen van schattige dieren op je profiel zorgt voor een boost. Dat blijkt ook uit een studie genaamd ‘the Roles of Pet Dogs and Cats in Human Courtship and Dating’. Deze studie toont aan dat 35% van de vrouwen zich meer aangetrokken voelt tot iemand als die persoon een huisdier heeft. En dat cijfer gaat zelfs nog meer de hoogte in (64%) als dat dier uit een asiel komt. En schattige dieren blijken niet alleen een vrouwending te zijn, want een kwart van de mannen voelt zich ook eerder aangetrokken tot een persoon met een beessie. Niks om je voor te schamen hoor!

Meest sexy huisdier

22% van de mannen gaf toe dat ze ooit al een dier gebruikt hebben om iemand te verleiden. Bij de dames was dat 6%. Toen aan 600 vrouwen gevraagd werd wat het meest sexy huisdier voor een man kon zijn, ging de keuze bij 500 van hen uit naar een trouwe viervoeter. Katten behaalden een mooie tweede plaats.

Dus je weet wat je te doen staat als je een date wilt scoren. Heb je geen hond dan leen je toch die ene van de buurvrouw? Dogfishing ain’t no crime.

 

Reageer op artikel:
Dogfishing: hoe een hond er voor zorgt dat je meer dates scoort online
Sluiten