Bizarre documentaire over de donkere kant van Nickelodeon

Misschien heb je zelf een aantal programma’s gekeken of zijn het je kinderen die het hebben gezien. Bekende series zoals iCarly, Drake & Josh en Victorious waren ongelofelijk succesvol onder de jongeren. Toch heeft dat ook een keerzijde. In een nieuwe docu-serie is te zien dat er heftige dingen gebeurden op de set van de series van Nickelodeon.

De documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV geeft een kijkje in de wereld van de jonge acteurs en hoe zij veel heftige vormen van grensoverschrijdend gedrag hebben meegemaakt.

Nickelodeon: Drake & Josh

Afgelopen zondag kwam de eerste aflevering van de documentaire online in de Verenigde Staten. Daarin zien we dat een van de grootste sterren van Nickelodeon zijn bizarre verhaal doet over wat hij heeft meegemaakt. Acteur Drake Bell uit de hitserie Drake & Josh vertelt dat hij seksueel misbruikt werd toen hij als tiener schitterde in de serie. Achter de schermen werd de acteur seksueel misbruikt door zijn dialoogcoach Brian Peck. Dit gebeurde waarschijnlijk in de periode tussen 1999 en 2002. Als we even gaan rekenen was Drake Bell in 1999 nog maar 13 jaar. Hij vertelt dat hij is getraumatiseerd en dat hij het niet kan opbrengen om de details van het misbruik te vertellen. De coach van Bell hielp meerdere acteurs van verschillende Nickelodeon-series. In 2004 werd Peck veroordeel voor zedendelicten met minderjarigen.

Zwijgen

De acteur laat ook nog weten dat de dialoogcoach tussen de relatie met zijn vader probeerde te komen, om zo meer tijd door te brengen met de tiener toentertijd. Een voorbeeld wat Bell toen meemaakte is dat hij bleef slapen bij Peck, omdat het volgens Peck te laat was om hem thuis te brengen. Tijdens die nacht schrok de acteur wakker terwijl hij werd misbruikt door de coach.

Jarenlang heeft Bell gezwegen over het misbruik wat hem is aangedaan, omdat hij bang was dat het zijn carrière zou schaden. Uiteindelijk heeft hij het aan z’n moeder verteld. Zij heeft vervolgens juridische stappen ondernomen.

Reageer op artikel:
Bizarre documentaire over de donkere kant van Nickelodeon
Sluiten