Deze documentaireserie moet je zien: ‘Missie F-16: Onze strijd tegen terrorisme’

redactie 24 Feb 2019 Entertainment

Vlammende straalmotoren, oorverdovend lawaai en buitenaardse snelheden.Mannelijker dan dit wordt het bijna niet. Je ziet het allemaal in de nieuwe documentaire: ‘Missie F-16: Onze strijd tegen terrorisme’. De vierdelige serie is vanaf zondag te zien op National Geographic. Hij biedt, naast spectaculaire beelden, een unieke kijk op de luchtmachtbasis in Jordanië en vertelt de verhalen van de Nederlandse F-16-piloten die daar vechten tegen terrorisme.

Voor de eerste keer mag een cameraploeg ‘vrij’ filmen op een basis die nog gebruikt wordt voor een missie. “Hoewel de veiligheid voor onze mensen, de coalitie en ons land grenzen stelt aan wat we in beeld mogen vertellen, hebben we samen met de defensieleiding besloten deze bijzondere kans niet aan ons voorbij te laten gaan.” En daar zijn wij natuurlijk heel dankbaar voor.

F-16
Foto: National Geographic Foto: National Geographic

Vlieg mee met de F-16

Naast camera’s in de cockpit, wat honderdduizend procent zeker hele vette beelden gaat opleveren, luister je ook naar diepte-interviews van F-16-vliegers. Zij vertellen voor het eerst hun verhaal op de televisie. Je krijgt echt het complete plaatje mee. Wat de psychologische effecten zijn, hoe er getraind wordt, technische uitdagingen en de operaties. Niks gaat aan je neus voorbij. Daarnaast is het mogelijk ook de láátste missie van de straaljager. De kans is groot dat er tijdens de volgende missie wordt gevlogen met de nieuwe JSF (F-35). Na veertig jaar trouwe dienst van de legendarische F-16, krijgt het vliegtuig in ieder geval nog een hoofdrol in wat belooft een hele vette documentaireserie te worden. Zondagavond (24 februari) is ‘ie voor het eerst te zien. 21.00 uur op National Geographic.

Reageer op artikel:
Deze documentaireserie moet je zien: ‘Missie F-16: Onze strijd tegen terrorisme’
Sluiten