Q&A met duizendpoot Hans Glock over optreden op Defqon1, survivallen in Noorwegen en dromen najagen

Van rapper naar harde stijlen DJ, dat is nogal een andere scene als je het ons vraagt. Angelo, of te wel Hans Glock heeft deze switch gemaakt. Wij spraken hem 2,5 jaar geleden toen hij nog toverrapper was. Zijn leven is nu compleet anders en hij vertelt je er alles over!

Hans Glock kennen we nu niet meer als rapper, maar als DJ in de hardere stijlen. De artiest heeft het in de muziek al zo ver geschopt dat we hem deze zomer zien op onder andere Solar, Decibel en de Zwarte Cross! Mocht jij nou denken, ik ken hem ergens anders van, dan heb je helemaal gelijk. Want we zien de artiest de afgelopen tijd elke zondag in het SBS-programma No Way Back.

Voor de mensen die jou nog niet kennen, stel je ff snel voor!
Je kan me kennen als Hans Glock, maar mijn echte naam is Angelo. Ik ben 30 jaar en een DJ die hardere stijlen draait, zoals Hard techno, Hardstyle en Hardcore. Dit doe ik dan alleen wel met een eigen draai. Zo hou ik ervan om oude nummers in een nieuw jasje en nieuwe nummers in een oud jasje te steken, volg je ‘m nog? Deze zomer zie je me op Solar, de Zwarte Cross en Decibel. Je kan me de afgelopen tijd ook kennen van de SBS-serie No Way Back.

2,5 jaar geleden hebben wij ook een interview met jou gedaan, er is heel veel veranderd in die tussentijd, vertel!
Tijdens mijn vorige interview met FHM had ik net mijn eerste rapnummer uitgebracht. Het was toen in de coronatijd en kort na mijn eerste release heb ik een nummer uitgebracht die ging over de coronamaatregelen. Toen ben ik in contact gekomen met Outsiders, een DJ die harde stijlen draait. Hij was heel erg anti-corona, ik ook. We komen allebei uit Den Haag, dus ja, één en één is twee. Corona bracht ook gewoon heel veel mensen bij elkaar die gewoon anti waren.

Ik heb al vrij snel bij het label van Outsiders getekend en vanuit hier ben ik verder gaan bouwen en met nog meer mensen uit de scene in contact gekomen, zoals The Darkraver. Met die mensen ben ik heel veel muziek gaan maken en deze heb ik afgelopen jaar allemaal uitgebracht. Daar is toch wel één echt grote hit uit gekomen, Trommels. Die werd echt op elk festival gedraaid door DJ’s. Bijvoorbeeld vier dagen lang in de eindshow van de Zwarte Cross. Zelfs door Amerikaanse DJ’s is hij opgepakt, terwijl de tekst gewoon Nederlands is.

Wat was het moment dat je echt dacht, ik ga de switch maken van rapper naar DJ?
Eigenlijk was ik ver voordat ik ging rappen ook al DJ, maar inderdaad door de coronatijd en mijn nummer toen, kwam ik veel in contact met andere DJ’s. Ook omdat ik best wel veel ging draaien op van die illegale feestjes. Toen dacht ik van ja, ik heb nu de ingangen en ik vind dit veel leuker. Toen heb ik eerst een paar remixen laten maken van mijn hiphop tracks. Maar uiteindelijk ben ik mijn eigen harde nummers gaan produceren en weer gaan draaien. 

In ons vorige interview vertelde jij dat je één grote droom had en dat was optreden in Amerika, wij willen natuurlijk weten of dit al werkelijkheid is geworden!
Ja zeker! Ik ben echt heel erg van het manifesteren. Klinkt een beetje suf maar ik denk altijd als je het gewoon de wereld ingooit, dan is de kans groter dat het gaat gebeuren groter dan dat je het niet doet. Ik raakte met de Amerikaanse DJ Lady Faith in gesprek en zij kwam toen toevallig naar Nederland. Ik heb gevraagd of zij bij mijn vrouw en mij kwam logeren en toen heb ik haar mijn droom voorgelegd. Ze was eerst aan het twijfelen, maar ik heb haar gewoon gezegd dat ik een plaat zou maken en dat ze dan zou mogen beslissen. Toen ik de plaat Faith had gemaakt en ik het aan haar liet horen vond ze het gelukkig vet.

Ook al vond ze de plaat vet, ze twijfelde over samen optreden. Je hebt in Amerika namelijk een werkvisum nodig om dit te mogen doen. Ik dacht, ik ga gewoon naar haar show in Las Vegas ook al mag ik dan niet mee optreden, dan zie ik in ieder geval ons nummer voor de eerste keer live. Maar toen kwam het, wij kwamen daar aan en ze zegt gewoon: ik heb het geregeld, er ligt een microfoon voor je klaar en je mag je nummer live komen doen. Dit is toen dus gewoon gelukt, mede door de manifestatie in het vorige interview met FHM!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hans Glock aka Angelo ⛰️ No Way Back (@therealhansglock)

Je maakt mega vette muziek en ook best wel uiteenlopend, hoe moeten wij nou precies jouw genre omschrijven?
De rode draad door mijn muziek zijn mijn vocalen. Je hoort mij dus altijd op de track. Dit zorgt er eigenlijk voor dat ik mij niet hoef te limiteren aan één bepaald genre. Het unieke aan mijn muziek is dat ik altijd mijn eigen twist geef aan een bepaald genre. Dit kan Hardcore zijn, Hardstyle of Hard Techno. Het leukste vind ik om mijn eigen twist te geven aan voor het grote publiek bekende liedjes. Zo hebben we dat ook gedaan bij Trommels. Hierbij hebben we bijvoorbeeld de bongosong in een nieuw jasje gestoken. Mijn meest recente nummer is in diezelfde lijn en gaat nu internationaal viraal op Reels en TikTok. Echt super tof dat mijn stijl en mijn muziek steeds meer wereldwijd begint te gaan.

In ons vorige interview was jij best uitgesproken over dat je graag met Mula B zou willen samenwerken. Nu bevind je je in een hele andere scene, wie is nu jouw grote droom?
Nou dat is dus grappig, want dat is dus nog steeds Mula B. Ik ben er zelfs al keihard mee bezig om dit voor elkaar te krijgen. Iets nieuws in een oud jasje! Ik hou er gewoon echt van om met legendes samen te werken, zo heb ik dit in de rap al met Lange Frans gedaan en in de hardere stijlen met The Darkraver. In de hardere stijlen zijn ook zeker nog wel mensen met wie ik echt graag zou willen samenwerken hoor! Zoals Adaro en The Viper. Zo kan ik nog wel vijftig namen opnoemen met wie ik echt graag samen zou willen werken. 

Enne, we konden lezen in het vorige interview dat afters in de rapscene altijd gekkigheid met zich meebrachten. Wij willen natuurlijk weten of dat in de freestylescene ook zo is!
Ik ben echt in de perfecte scene beland, iedereen is zo gek als een deur en houdt van een drankje. Het zijn niet echt afters hoor, maar na een boeking blijven we zeker allemaal lekker hangen. Ik heb deze overstap ook echt precies op het goede moment gemaakt, want al mijn vrienden krijgen nu kinderen en op deze manier kan ik toch blijven feesten, als werk ook nog! 

Naast dat wij jou zien achter de draaitafel ben je de laatste tijd ook te zien in het nieuwe televisieprogramma No Way Back, vertel!
Ja! Ik ben eigenlijk echt nog last minute gevraagd voor het programma. Ze hadden nog één leuk iemand nodig en toen ben ik via een oud-collega gevraagd. Twee weken van tevoren wist ik pas dat ik erheen mocht, maar ja, zo’n kans moet je niet aan je voorbij laten schieten. Hoe vet om met vijftien anderen door de wildernis van Noorwegen te gaan trekken?! 

We zien een hele andere kant van jou daar, hoe vind je dat?
Ja weet je wat het is, het is daar geen feest. Het is echt een mentale reis, ondanks dat had ik het niet onderschat! Als je hoort over zo’n programma dan ga je het in je hoofd een beetje vergelijken met Special Forces en Kamp van Koningsbrugge. Dus onderschat heb ik het zeker niet. Het draaide daar elke dag eigenlijk om twee belangrijke dingen, onderdak en vuur. We hadden afgesproken om in de nachten om de twee uur te wisselen van tweetal om het vuur aan te houden. Het enige nadeel, je hebt geen klok. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik de eerste vier à vijf dagen minder slaap dan de rest heb gekregen. 

Ik kan jullie vertellen, dan is het daarna mentaal gewoon een stuk zwaarder, je begint gewoon te huilen. Wat ik wel echt heb geleerd daar, is dat alles overgaat en tijd echt heelt. Ook al moet je vervelende dingen doen of heb je het idee dat je iets niet meer vol kan houden, dan moet je altijd in gedachten houden dat de tijd blijft tikken en het voorbijgaat. 

Eerst nieuwe nummers, nu een tv-programma, wat gaan wij nog meer allemaal van jou zien?
Afgelopen jaar heb ik wel op festivals gestaan, maar dan met iemand anders. Dit wordt het eerste jaar dat ik echt zelf achter de draaitafel ga staan. Mega vet, zo sta ik op de zaterdag op de Pussylounge stage op Decibel Outdoor Festival, op Solar en de Zwarte Cross. Wat ook super is, is dat ik vorige maand heb getekend bij het label van mijn vrouw en Jebroer Bad Manor Record. Er komt voor deze zomer dus nog veel muziek aan! Voor nu is dat nog Nederlandse muziek, maar daarna ben ik van plan om echt uit te breiden. Spaans, Duits, Engels, ik wil het allemaal gaan maken, zodat ik op meer internationale festivals kan gaan optreden!

This or That

Harde stijlen of Toverrap 

Harde Techno of Hardstyle

Angelo of Hans Glock

Japan of Trommels 

Optreden in Nederland of optreden in het buitenland

In je vrije tijd naar je eigen muziek luisteren of in je vrije tijd naar andermans muziek luisteren

Reageer op artikel:
Q&A met duizendpoot Hans Glock over optreden op Defqon1, survivallen in Noorwegen en dromen najagen
Sluiten