Dit zijn de 10 best verdienende acteurs van 2017

Redactie 25 Aug 2017 Entertainment

Hoewel geld natuurlijk niet het belangrijkste is in het leven, worden we toch een beetje jaloers als we naar het rijtje met best verdienende acteurs in 2017 kijken. Geld alleen maakt inderdaad niet gelukkig, maar het wordt allemaal wel even wat makkelijker.

Over hun financiën hoeven deze Hollywoodsterren zich allang geen zorgen meer te maken. Ze staan niet voor niks op de jaarlijkse lijst met best verdienende acteurs van ForbesVorig jaar stond Dwayne The Rock Johnson nog bovenaan, maar dit jaar hebben we een nieuwe winnaar.

10. Akshay Kumar
Dit is dan toevallig geen Holly- maar een Bollywoodacteur. De succesvolle filmindustrie in India levert ook behoorlijk wat geld op. Hij verdient namelijk 35,5 miljoen dollar in 2017.

9. Salman Khan
We blijven nog even in India. Deze baas maakt dit jaar namelijk net even iets meer money dan zijn Bollywood collega. Om precies te zijn 37 miljoen dollarbiljetten.

8. Shah Rukh Khan
De vorige Bollywood acteurs zijn wellicht onbekend voor je, maar deze ken je vast wel. Hij is zo ongeveer de King of Bollywood. Dat levert hem dit jaar dan ook 38 miljoen dollar op.

7. Tom Cruise
Ja daar is ‘ie hoor, de eerste Hollywoodacteur in dit rijtje. Tom vist weer flink wat doekoe’s binnen. onder andere door zijn rol in The Mummy en Mission Impossible 6. Daar houdt hij zo’n 43 miljoen dollar aan over.

6. Robert Downey Jr.
Twee jaar geleden stond de beste man nog bovenaan, maar nu is hij toch een stukje gezakt. Hij heeft overigens nog steeds niks te klagen, aangezien hij dit jaar 48 miljoen binnen harkt. Hierdoor kan ‘ie in real life ook gewoon de Tony Stark uithangen.

5. Jackie Chan
Wie is er nou geen fan van deze man? Niet alleen geweldig in films en tijdens zijn stunts, maar het lijkt ons ook gewoon een hele chille guy. Waarschijnlijk kun je de sickste shit met hem ondernemen, want geld is geen probleem. Hij verdient dit jaar alleen al 49 miljoen dollar.

4. Adam Sandler
Deze grappenmaker is een tijdje uit deze lijst geweest, maar maakt nu weer een knallende comeback. Met een jaarinkomen van 50,5 miljoen knalt hij zo de top 4 binnen, netjes.

3. Vin Diesel
Dankzij de Fast and Furious franchise stroomt het geld sowieso binnen en dan is hij ook nog eens te horen in Guardians of the Galaxy: Vol. 2. Alles bij elkaar levert hem dat 54,5 miljoen op.

2. Dwayne Johnson
The Rock moet zijn nummer 1 stekkie afstaan aan een collega, maar kan zich troosten met de berg aan salaris dat hij dit jaar opstrijkt. Op zijn loonstrookje staat namelijk 65 miljoen dollar in totaal.

1. Mark Wahlberg
Daddy’s Home 2 and Transformers: The Last Knight hebben de acteur zeker geen windeieren gelegd. Oké, dat is een understatement, aangezien hij in 2017 68 miljoen krijgt bijgeschreven op zijn rekening.

Als we dit lijstje bekijken, is het niet zo vreemd dat veel Nederlandse acteurs de oversteek richting Hollywood maken. De laatste jaren zelfs met succes. Wie weet staat één van onze toppers hier over een paar jaar ook wel tussen.

Bron: Maxim.
Openingsfoto: Screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 best verdienende acteurs van 2017
Sluiten