Dit zijn 10 van de meest bizarre wereldrecords

redactie 5 jul 2018 Entertainment

Broc D. Brown staat op het punt de langste man ter wereld te worden. De tiener uit Michigan is nu al 2,38 meter lang. Hij groeit nog steeds vijftien centimeter per jaar, dus na langste tiener ter wereld kan hij ook de titel bij de volwassenen pakken. Dit bracht ons op het idee om eens wat dieper in de wereldrecords te duiken. We kwamen de meest bizarre records tegen en die hebben we voor jou op een rij gezet.

1. Snelste glazenwasser.

Terry Burrows kan als een malle ramen lappen. Als hij slim is, laat hij zich niet per uur betalen. Hij maakt namelijk binnen 9.14 seconden, drie standaard kantoorramen schoon. Doen we hem niet na. Hij vestigt zijn record al op 9 oktober 2009.

2. Meeste ballen gevangen door een hond.

Geen keepersproblemen meer bij het Nederlands elftal. Geef deze hond een paspoort en hij haalt alle ballen uit het doel voor Oranje. Purin, zoals het hondje heet, haalt veertien ballen uit de goal in één minuut tijd. Misschien kan Jasper Cillessen eens wat penalty’s met hem gaan trainen.

3. Grootste levende domino met matrassen.

Het domino record met steentjes is al heel vaak verbroken. Maar dit zijn levende dominostenen. 2016 mensen staan in de rij om zich één voor één om te laten vallen. Hiermee hebben ze op 23 juli 2016 het wereldrecord verbroken. Het duurde 14 minuten en 47 seconden tot iedereen op de grond lag.

4. De kleinste, rijklare auto.

Ja, dit is echt de kleinste auto die er op de weg te vinden is. De wagen, uh het wagentje, is 63,5 centimeter hoog, 65,41 centimeter breed en 126,47 centimeter lang. Het lijkt op een speelgoedautootje maar er kan toch echt een volwassen man in. De eigenaar heeft er ook nog een ironische kentekenplaat op gegooid.

5. Geblindoekt Super Mario World uitspelen.


Deze guy is een baas in Super Mario World. Hij is zo goed dat hij het met zijn ogen dicht uitspeelt. Dat doet hij ook nog eens in 23 minuten en 14 seconden. Hij verbreekt hiermee trouwens twee records. Naast dat hij het als snelste doet, is hij ook nog eens de eerste die het spel überhaupt geblindoekt uitspeelt. Wat een baas.

6. Het langst balanceren op vier vingers.

Het ziet er eigenlijk best pijnlijk uit. Het lichaam van Wang Weibao rust volledig op zijn vier vingers. Hij heeft dit het langst volgehouden van iedereen. Wang bleef 19,23 seconden in deze positie staan. Wat zou hij voor workout doen om dit te trainen?

7. De laagste limbo skater.

Dit Indiase meisje is me toch een partij lenig. Ze skate met ogenschijnlijk gemak onder poortjes door van zeventien centimeter hoog. De poging van Shristi Sharma werd geörganiseerd door Save a Girl Child.

8. Zwaarste vliegtuig ooit getrokken.

Canadees Kevin Fast kan met zijn krachten dit enorme vliegtuig in beweging brengen. Deze CC-177 Globemaster III weegt 188,83 ton. Wow. Met zijn superkrachten sleept hij het gevaarte wel 8,8 meter ver.

 

9. De langste nagels (vinger).

Het lijkt alsof er bij deze man takken uit zijn vingers groeien. Nope, hij heeft gewoon 62 jaar lang zijn nagels niet geknipt. Intussen zijn de nagels aan zijn linkerhand, behoorlijk uit de kluiten gewassen. Bij elkaar zijn z’n nagels bijna 10 meter lang. Kan deze man überhaupt nog iets met zijn handen doen?

10. Meeste ijsbolletjes op een hoorntje.

Last but not least is deze ijscoman. Dimitri Panciera, uiteraard een Italiaan, schept 121 ijsbollen op een hoorntje. En weet dat allemaal ook nog in balans te houden. In 2015 knalde Dimitri zijn eigen record van 109 bolletjes ijs aan flarden.

(Bron: Guinness World Records.)

Reageer op artikel:
Dit zijn 10 van de meest bizarre wereldrecords
Sluiten