Dit weekend zijn er bizar veel vallende sterren te zien

Redactie 12 Aug 2017 Entertainment

Heb je toevallig een date dit weekend? Vergeet dat etentje en al helemaal de bioscoop. Ga met z’n tweeën naar buiten en neem plaats onder de sterrenhemel. Een goede fles wijn, stokbroodje met brie en een regenval aan vallende sterren. Kortom; een gegarandeerd succes. Dit weekend zijn er namelijk veel vallende sterren te zien als alles meezit.

Overdag regent het zaterdag vooral nog druppels, maar in de nacht zijn er misschien wel 27 vallende sterren per uur te zien. Voor de climax van de meteorenregen moeten we een nachtje wachten. Van zondag op maandag schieten er waarschijnlijk zo’n 44 per uur door de ruimte.

Maan
Er is dan wel bewolking voorspelt, maar periodes van helderheid maken alles goed. De enige die nog roet in het eten kan gooien, is het weerkaatste licht van de maan. Volgens meteorologen zit je het beste tussen zonsondergang en de opkomst van de maan.

Swift-Tuttle
De vallende sterren zijn brokjes steengruis van de komeet Swift-Tuttle. Elk jaar rond 13 augustus zijn door dit fenomeen veel vallende sterren te zien bij helder weer. Het heeft dus eigenlijk geen moer met sterren te maken, maar dat mag de pret niet drukken.

Bron: Nu.nl.

Reageer op artikel:
Dit weekend zijn er bizar veel vallende sterren te zien
Sluiten