11 idiote feiten over Noord-Korea om burgers te hersenspoelen

Redactie 11 jan 2017 Entertainment

Noord-Korea is op zijn zachts gezegd een apart land. Nee oké, de leiding daar is gewoon knettergek. Je kunt het internet haast niet op of er gaat weer een bericht over de wereld dat leider Kim Jong-un de aarde dreigt te vernietigen met kernwapens. De burgers van het land worden al jaren gehersenspoeld want Kim en vooral zijn vader hebben ze de gekste shit wijsgemaakt.

Om aanzien te creëren en macht te behouden verzinnen de leiders van Noord-Korea van alles om als een baas over te komen. Bij ons werkt het vooral op de lachspieren, maar als je als inwoner van het land de leider loopt te dissen is het niet zo grappig meer. Hoe idioot ook, de leiders van Noord-Korea beweren de meest bizarre prestaties te hebben geleverd.

Wonderkind
Er zijn verschillende biografieën over Kim Jong-il geschreven, als je het hem vroeg waarschijnlijk allemaal door zichzelf. In één van die boeken over de leider is te lezen dat hij maar drie weken nodig had om zijn eerste stappen te zetten en na vijf weken kon hij al praten.

Berggeit
De Noord-Koreaanse staatsmedia claimt dat Kim Jong-un de hoogste berg van het land Mount Peaktu heeft beklommen. Gek genoeg zijn er geen foto’s van de beklimming zelf maar alleen dat hij op de top staat. Hij ziet er ook verdacht goed uit voor iemand die net door een hel is gegaan om naar de top te komen.

Magisch teken
De geboorte van Kim Jong-il was natuurlijk een magisch moment. Ten eerste zag een oude man die de heilige berg Paekdu beklom een zwaluw die de geboorte van een verbazingwekkende generaal aankondigt. Alsof dat nog niet genoeg was ging de winter over in de lente en werd de hemel verlicht door een fonkelende ster. Oh ja, er kwam ook nog even een regenboog aan de lucht. Die Kim maakte er wat van.

Talenten
Dat Kim Jong-il een briljant politicus en militair strateeg was, vindt de staatsmedia eigenlijk al vanzelfsprekend. Maar dat ‘ie ook een waanzinnig kunstenaar was dat wist jij vast nog niet. Hij schreef uit de losse pols zes opera’s in twee jaar en zo’n 1500 boeken tijdens zijn studietijd. Right.

Hamburger
Hé die hamburger die jij bij de Maccie of Burger King in je mik stopt, dat is dus echt totaal niet Amerikaans. Nee joh, Kim Jong-il heeft die uitgevonden. Volgens de Noord-Koreaanse staatsmedia –  daar zijn ze weer – was het zijn eigen specialiteit.

Hole in one
In 1994 besluit Jong-il voor het eerst in zijn leven een balletje te slaan op de golfbaan. Fuck die lessen want hij slaat eigenhandig meteen elf hole-in-ones. Dat doet Tiger Woods hem niet na. Voor de grap slaat hij ook nog even 38 onder par. Hij had in ieder geval een plan B mocht dat leiderschap nou niks worden.

Trendsetter
Vind je dat Kim Jong-il geen gevoel voor mode heeft? In Noord-Korea is men ervan overtuigd dat hij wereldwijd wordt gezien als mode-icoon. Een niet nader genoemde Franse trendwatcher beweert dat de wereldwijde run op de Kim Jong-il mode ongekende proporties aanneemt.

Halfgod
Als je nou nog niet overtuigd bent van de bovennatuurlijke Kim Jong-il, hebben we nog een feitje uit zijn officiële staatsbiografie. Hij had namelijk nul ontlasting, geen gekak en gezeik bij huize Kim. ‘Hij gaat ook maar gewoon naar de wc’ is een uitspraak die niet opgaat voor de grote leider.

Wereldkampioen
Kun je je het WK van 2010 nog herinneren? Daar stonden wij toch maar even mooi in de finale tegen Spanje. Toch? Of was het Noord-Korea dat er met de beker vandoor ging? Als we de staatsmedia moeten geloven wel, zij wonnen namelijk de finale tegen Brazilië met 1-0. Check deze samenvatting maar, de twee doelpunten van Brazilië zijn er voor het gemak uit geknipt.

Mastermind
Kim Jong-il had nog een beter geheugen dan Sinterklaas. De kindervriend heeft namelijk een boek nodig om alles te onthouden van Nederlandse kinderen, maar Kim wist alle telefoonnummers van zijn arbeiders gewoon uit zijn hoofd.

Wereldwijd geliefd
In de Noord-Koreaanse media beweren ze dat de wereld van Kim Jong-il hield. Overal op aarde werd zijn verjaardag gevierd met films, festivals en parades. Natuurlijk was ook de hele wereld in rouw bij de dood van de Noord-Koreaanse leider.


Reageer op artikel:
11 idiote feiten over Noord-Korea om burgers te hersenspoelen
Sluiten