Dit is de grootste goudklomp ooit gevonden

redactie 29 okt 2018 Entertainment

De man die deze goudklomp heeft gevonden weegt waarschijnlijk nog minder. Vorige maand vond de mijnwerker Henry Dole op 500 meter diepte in de Beta Hunt-mijn nabij Kambala in Australië een enorme goudklomp van 93,5 kilo. Alle eerdere records sneuvelden hierdoor genadeloos. 

Eerder was er een exemplaar gevonden van 77,5 kilo, die lijkt nu vrij licht in vergelijking met de kolos. Het exemplaar uit de Beta Hunt-mijn bevat zo’n 68 kilo goud, de rest is steen. Henry Dole werkt voor RNC Minerals, een Canadees bedrijf. Normaal gesproken heb je al geluk als er 2 milligram goud in een steen zit, nu was het toch wel heel veel meer.

254 kilo

Het bleef hier niet bij. Nadat drie medewerkers het gevaarte naar boven hadden getild was het weer raak. Wederom een goudklomp, dit keer een van 63 kilo, waarvan zo’n 46 kilo goud was. Samen met nog wat kleinere klompjes kwam de vangst van de dag uit op zo’n slordige 254 kilo. Niet slecht. Zeker niet omdat de gehele bups 11,2 miljoen euro waard is.

De eerste twee stukken zullen in ieder geval geveild worden, voor de goudliefhebber met een dikke vette portemonnee.

Krijg jij ook goudkoorts van dit artikel? Stem vandaag af op Discovery, vanavond om 20:30 wordt daar het programma Gold Rush uitgezonden.

Reageer op artikel:
Dit is de grootste goudklomp ooit gevonden
Sluiten