Diep in het oerwoud dineren met inheemse stam Korowai

redactie 25 Aug 2019 Entertainment

Slimme koelkasten, zelfrijdende auto’s en de altijd aanwezige invloed van sociale media waar je FHM overal kunt vinden: de 21e eeuw brengt ons heel veel moois. Toch zijn er in deze tijd waar je vanachter je bureau op Google Earth de straatstenen in Buenos Aires kunt tellen nog mensen die in totale afzondering en isolatie leven, zonder enige vorm van nieuwerwetse snufjes. Wij gaan kijken bij de Korowai!

Deze stam leeft op het Indonesische eiland Papua waar ze al eeuwenlang hun eigen gang gaan en afgesloten zijn voor buitenstaanders. YouTube-kanaal Best Ever Food Review Show bezocht de Korowai die bekend staan om hun bijzondere huizen die tot de boomtoppen reiken. Hier gingen de knapen van de show mee op jacht om te zien hoe de inheemse bewoners alles van het regenwoud gebruiken om te leven en te eten.

Echte jungle-delicatessen als kevers, wormen en larven worden inventief gevangen en met behulp van palmbladeren gekookt tot een overheerlijke bushpizza. Dit krijg je niet op je bord bij het restaurant op de hoek. Absoluut genieten van deze lekkernijen van de Korowai en hun manier van leven.

Reageer op artikel:
Diep in het oerwoud dineren met inheemse stam Korowai
Sluiten