Dimensions in Kroatië is onze festivaltip voor deze zomer

Het is net lente en we hebben alweer mogen genieten van de eerste zonnige dagen. Hierdoor zijn onze festivalkriebels weer ontwaakt. Wat hebben we zin om met een biertje in de hand helemaal los te gaan op de dikste muziek. Hoogste tijd om plannen te maken voor deze zalige zomer!

Er is in Europa een heleboel keus op festivalgebied, maar als wij er eentje mogen tippen dan is het Dimensions Festival 2017 in Kroatië. Inmiddels zal de 5e editie van dit festival plaats vinden in de stad Pula. Waarom je daar naartoe moet? De vier redenen hieronder zeggen genoeg.

De bestemming
Anno 2017 heeft iedereen de vakantiebestemming Kroatie wel eens voorbij horen komen. Logisch, want deze bestemming heeft een prachtige natuur, stranden om jezelf zo rood als een kreeft te bakken, een chille keuken, appetijtelijk zonnetje, een wonderschone azuurblauwe zee, en… een gruwelijke festivallocatie. Hallo, een festival in Kroatië. Moeten we nog meer zeggen?

De locatie
De stad Pula heeft veel bezienswaardigheden. Maar een van de meest indrukwekkende trekpleister is toch wel het amfitheater. Een grote arena waar 23.000 bezoekers in kunnen die in elkaar gemetseld is rond de tijd dat Jezus nog in een kribbe lag. Vroeger vochten er gladiatoren met leeuwen maar deze zomer kan jij daar staan tijdens het openingsconcert van Dimensions. De rest van het festival is in geheel passende stijl gehuisvest. Dit underground festival zal plaats vinden in Fort Punta Christo, een oud fort dat oorspronkelijk voor de Marine gebouwd werd. Zonder twijfel een van de vetste festivallocaties ooit.

Zon, Zee, Strand
Geen poncho, paraplu of kaplaarzen. Na een nachtje feesten kun je heerlijk bijkomen op het strand. Overdag kun je genieten van rustige beats of sluit je je aan bij een bootfeestje op de glinsterende Adriatische Zee. Terugkomen met een lekker kleurtje in plaats van met een natte tent. Beter plan!

Line-up
De line-up mag er ook zijn.  Het water zal  muziekliefhebbers van over de hele wereld in de mond lopen. Voor ieder wat wil(d)s. Dit programma heeft alles in zijn mars om iedereen gelukkig te maken. House, Techno, Disco, Jazz, Funk, Soul, Drum & bass en nog veel meer. Wij kijken het meest uit naar Grace Jones, Moderat, Nina Kraviz, Antal, Marcel Detmann, Shuggie Otis en Floating Points. Dan hebben we het nog niet gehad over Yusssef Kamaal en Dopplereffekt Demdike Stare. Oh, dat is nog niet alles, want er komen nog meer namen bij.

Ieder jaar zijn de kaartjes weer uitverkocht dus zorg dat je er op tijd bij bent! Je bent vijf dagen onder de pannen op Dimensions Festival voor 161,50 euro en het Opening Concert is bij te wonen voor 35 euro. Het festival wordt gehouden van 30 augustus tot 3 september. Check www.dimensions.com voor meer info en tickets.

Reageer op artikel:
Dimensions in Kroatië is onze festivaltip voor deze zomer
Sluiten