Dikke Mercedes S-Klasse Coupe en Cabrio nu nog dikker

Redactie 5 Sep 2017 Machines

Een van onze favoriete Mercedessen is bij de plastisch chirurg op bezoek geweest en heeft een facelift gekregen. Maak kennis met de nieuwe S-klasse. Zowel met, als zonder dak.

Laten we maar gelijk beginnen met het absolute paradepaardje: de S65 AMG. Dit blijft toch zo’n ongelooflijk dikke bak. Hij houdt dezelfde motor, namelijk een V12 biturbo met 630 pk. Van 0 naar 100 doet ‘ie in 4,1 seconden.

Dan naar z’n iets kleinere broertje, de S63 AMG. Die krijgt wel een nieuwe motor. De 5,5 liter V8 maakt plaats voor een 4,0 liter V8 biturbo. Die schenkt je 612 pk, nog 27 Americo’s meer dan vroegâh. Van 0 naar 100 scheur je in een schamele 3,5 seconde. Sneller dan z’n broer dus.

Mercedes S-Klasse

Voor de mensen met een iets minder dikke portemonnee is de S400 eruit gefilterd. Daar komt een S450 voor in de plaats. Met 367 pk en 500 Newtonmeter aan trekkracht geen misselijke instapper. Verder maakt de S500 plaats voor de S560 (469 pk en 700 Nm). Allebei krijgen ze een automatische versnellingsbak met 9 versnellingen mee (aka: 9G-Tronic-transmissie).

Qua uiterlijk verandert er ook het een en ander. Denk aan een nieuwe voor- en achterabumper, verse diffuser, AMG-line upgrades en binnenin mag je gaan genieten van een 12,3-inch instrumentenpaneel. Nieuwe feature in je Merche is de zogeheten Energizing Comfort Control. Een systeem dat dingens als massagestoelen, automatische climate control, geurverspreidingssysteem, interieurverlichting en muziek aan elkaar koppelt in sessies van tien minuten. Romantisch genieten. Succes bij de vrouwen gegarandeerd.

Foto’s: Mercedes

Reageer op artikel:
Dikke Mercedes S-Klasse Coupe en Cabrio nu nog dikker
Sluiten