Deze moderne garage in Portugal is de droom van elke autoverzamelaar

Redactie 4 jan 2018 Entertainment

Tegenwoordig dient een garage vaak niet meer het primaire nut om de geliefde vierwieler van een dak boven het hoofd te voorzien. Het wordt vaak gezien als een deel van het huis en een nuttige ruimte om te knutselen aan projecten, een plek die vies en vettig is of een schuur om troep uit het zicht houdt. Maar gelukkig zijn er nog mensen onder ons die de garage gebruiken voor zijn oerdoel: je auto parkeren.

Voor een motorsportliefhebber uit Agueda, Portugal, is het overdekte opbergplek voor auto’s, de plaats waar de benzine aanbeden wordt. Het is echte galerij van automotive prestaties dat ontworpen is door de Paulo Martins Architecture and Design Studio.

Het strakke gebouw ligt in een open gebied en straalt met de gelakte aluminiumplaten zowel industriële als technologische flair uit. Daarmee heeft het de perfecte look om de inhoud van het gebouw, die bestaat uit gladde auto’s en motoren, weer te geven. Het interieur met veel licht en een witte achtergrond leidt perfect de aandacht af van de constructie van het gebouw en richt alle aandacht op de automotive-techniek om een perfecte kunstgalerij-achtige setting uit te stralen.

De vloer biedt plek voor vier grote voertuigen, een aparte ruimte voor motorfietsen en in gebouwde werkbladen met opbergkasten. Gedeeld autoshop en expositiehal, is deze garage zeker de moeite waard om bij weg te kwijlen.

Foto’s Paulo Martins ARQ & DESIGN

 

Reageer op artikel:
Deze moderne garage in Portugal is de droom van elke autoverzamelaar
Sluiten