Nederlandse architect ontwerpt drijvende, orkaanbestendige huizen

Redactie 13 nov 2017 Entertainment

Afgelopen maanden kan het niemand ontgaan zijn dat Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied zwaar getroffen zijn door orkanen. Hele dorpen zijn compleet weggevaagd en veel mensen zijn hun huis kwijt. Ellende alom. Maar daar heeft architect Koen Olthuis van Waterstudio wat op bedacht. Hij ontwierp voor de catalogus van de Amerikaanse onderneming ARKUP een ‘woonjacht’ die naast ruim en luxueus ook nog eens orkaanproof is. Ideaal!

Het Next Generation Floating House van maar liefst 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro) biedt een oppervlak van ruim 400 m2 en onderscheidt zich verder van de gewone drijvende woningen doordat hij zichzelf kan voortstuwen en zich als het ware boven het wateroppervlak uit kan tillen. Ook is de woning voorzien van elektrisch aangedreven schroeven en een hydraulisch systeem waarmee het vier poten op de bodem kan zetten. Handig wanneer je maag na de zoveelste golf omdraait.

Het woonjacht kan een orkaan hanteren uit categorie 4. Besef even dat in Nederland de zwaarste storm nog niet eens tipt aan categorie 1. Kan wel wat hebben dus. Naast orkaanbestendig is de woning milieuvriendelijk. Het functioneert geheel op zonne-energie en zuivert regenwater. De architect is van mening dat drijvende woningen de toekomst zijn. We will see.

Foto’s: arkup

Reageer op artikel:
Nederlandse architect ontwerpt drijvende, orkaanbestendige huizen
Sluiten