Heineken is op zoek naar bierproevers

Redactie 13 nov 2017 Entertainment

Altijd al willen bijdragen aan de kwaliteit en ontwikkeling van bier? Dan is dit de ultieme kans. Heineken is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde bierproevers. Wellicht handig om het tabblad Funda alvast te openen, want de voorwaarde is wel dat je boven de 18 bent en in een straal van 25 kilometer van de brouwerij in Zoeterwoude-Rijndijk woont. Je moet er wat voor overhebben vriend.

Bij het afnemen van smaaktesten telt jouw mening als bierproever maximaal. Want bier dat niet te hachelen is kan natuurlijk niet verkocht worden. Ook word je natuurlijk niet zomaar een bierproever. De kandidaten moeten eerst 12 weken in opleiding. Tijdens de opleiding leren de sollicitanten in drie wekelijkse sessies van anderhalf uur het vak van een ervaren bierproever. Wanneer ze door deze rondes heen zijn gekomen worden ze twee keer per week 1,5 uur ingezet door Heineken om te proeven.

Handig om te weten is dat Heineken jou natuurlijk niet met drie promille in je bloed terug de weg opstuurt. Daar is allemaal over nagedacht. Je wordt namelijk opgehaald en thuisgebracht door een taxi. Het salaris is nog een beetje mysterieus. Maar een ruime vergoeding – zo staat het er –  klinkt in elk geval riant. En zeg nou eerlijk, dit zou jij waarschijnlijk ook nog wel gratis doen. Het blijft immers een hobby, nietwaar? Wij horen je naar smekend naar nadelen zoeken. Die zijn er niet. Dus, retorische vraag, houd je van bier? Wil je van je hobby je werk maken? Heb je tijd over en ben je bereid te verhuizen of woon je al dichtbij? Meld je dan hier aan!

Reageer op artikel:
Heineken is op zoek naar bierproevers
Sluiten