Deze 5 klassiekers zijn terug van weggeweest

Redactie 31 jul 2017 Entertainment

Kleding, interieur, muziek: sommige trends zien we keer op keer terug komen. Ook qua gadgets zijn er een hoop technieken die hard werken aan hun comeback en dat is logisch: de oudere generaties herleven graag hun jeugd en herinneringen, en de jonge generatie heeft door de huidige overkill aan technologie behoefte aan een stapje terug. Dit zien we onder andere terug in de toenemende interesse voor analoge fotografie en stijgende verkopen van vinyl. Hou de volgende vijf trends in de gaten, want de echte gadgetfreak kan niet zonder.

1. Mixed feelings

Wilde je in de jaren ’80 je hart uitstorten bij je grote crush? Dan deed je dat natuurlijk met een mixtape! Een unieke combinatie van zorgvuldig uitgekozen tracks, die je geduldig opnam vanaf de radio of een andere cassette. Iedere song had uiteraard een bijzondere betekenis voor jou en je lover. Vandaag de dag verklaar je de liefde voor muziek én gadgets met de Elbow. Dit moderne stukje techniek laat je niet alleen genieten van de beste muziek, maar tovert je cassette tevens om tot opvallende accessoire. Je klemt hem namelijk gemakkelijk aan je vest of broekzak. Oordopjes aansluiten en klaar om te gaan. De Elbow is voorzien van een accu, AUX-aansluiting en uiteraard een USB-poort.

 2. Compact Disc

Ook het grote broertje van de cassette, de CD, zien we steeds vaker terug. Al heeft hij het sinds de komst van digitale muziek en streaming diensten steeds moeilijker. Deze doen qua kwaliteit namelijk bijna niet meer onder voor dit glimmende stukje plastic. De toegevoegde waarde zit hem voor de grote fans dan ook voornamelijk in de looks en feel. Het uitpakken, het meelezen van de lyrics, het ophangen van de meegeleverde poster! En mocht je nog een stapeltje hebben liggen waar je niet meer naar omkijkt? Ze kunnen altijd nog dienst doen als leuke wanddecoratie of de hoofdrol spelen in een creatief DIY-project.

3. Glimmend vinyl

Van alle technieken die hun opmars maken, is vinyl de meest opvallende. Steeds meer hedendaagse artiesten brengen hun nieuwe hits uit op een glimmende, zwarte schijf. Niet alleen om hun fans een unieke muziekbeleving mee te geven, maar ook om de onvervalsbare kwaliteit. Vinyl heeft meer bereik in de hoge en lage tonen, waardoor een rijk en compleet geluid ontstaat. Het afspelen van een LP is een ware beleving: van het neerdalen van de naald tot het verwisselen van de plaat. Bovendien maken de unieke kraakjes en effecten in het geluid de sfeer helemaal compleet.

4. Dumb phone, smarter people

Kun jij je een periode herinneren zonder smartphone? Of wanneer je voor het laatst zonder telefoon de deur uit bent gegaan? Waar de oudere generatie steeds meer voordelen inziet van deze techniek en mobieler wordt (het gebruik onder deze groep blijf met de dag toenemen), lijken de jongere gebruikers steeds meer af te willen stappen van hun gadget. Argumenten als privacy, gezondheid en veiligheid worden hierin vaak genoemd. Het oorspronkelijke doel van een mobiele telefoon, namelijk bereikbaar zijn, is al haast niet meer aan de orde. Onze gadget wordt meer en meer een verlengstuk van onze persoonlijkheid en dit is voor veel mensen een beangstigend idee. Met berichten over hackers en gestolen identiteiten zijn we ons steeds meer bewust van de risico’s. Producenten spelen hier slim op in en komen met dumb phones, zoals de Nokia 3310 (2017). Je weet wel, die toestellen die je zonder telefoonhoesjes met een gerust hart van de trap kon laten vallen. Met deze toestellen geniet je wél van de voordelen van een moderne smartphone, maar dan in het jasje van de onverwoestbare klassieker en een beperkt aantal functies.

 5. Say ‘Cheese’!

De immense stroom foto’s die dagelijks wordt gepost blijft toenemen. De teller staat momenteel op bijna 100 miljoen. We lopen allemaal met een smartphone rond, en dankzij een arsenaal aan apps is het een fluitje van een cent om je dagelijkse leven de digitale wereld in te slingeren. Maar weten we eigenlijk nog wel hoe een echte camera werkt? Steeds meer mensen verdiepen zich in oude analoge technieken of laten hun foto’s afdrukken. Want laten we eerlijk zijn: het doorbladeren van een fotoalbum is toch veel leuker dan scrollen door een feed? Een Polaroid camera is een leuke opstap naar analoge fotografie. Je hebt het resultaat namelijk direct in handen en, net als online, klaar om te delen. Ook een zelf ontworpen Samsung Galaxy J5 (2017) hoesje combineert het beste van beide werelden. Door een leuke foto te laten drukken op een case draag je altijd een kostbare herinnering bij je.

Reageer op artikel:
Deze 5 klassiekers zijn terug van weggeweest
Sluiten