Eerste details van La Casa de Papel seizoen 3 zijn onthuld

redactie 11 Feb 2019 Entertainment

Het duurt nu echt niet lang meer voor de fans van La Casa de Papel. Eind oktober mochten we al genieten van deze prachtige trailer, maar nu komt het wel heel dichtbij. De eerste details over het derde seizoen van de brute Spaanse bende zijn namelijk bekend en het belooft wederom gruwelijk spannend te worden.

Vorig seizoen draaide de Spaanse heistserie om de verovering van een koninklijke Spaanse munt, die nodig was om zelf centjes af te drukken. Nu tilt ‘De Professor’ zijn shit naar een next level. Geen munt meer, maar een hele bank. Wees gerust, het gaat natuurlijk niet om de verovering van een normale bank. Het moet bij La Casa de Papel toch net effe iets extremer dan dat. De bende probeert een kluis te kraken met daarin 9,1 miljoen Troy Ounce (vaktermpie voor het wegen van edelmetalen, gelijk aan zo’n 31 gram) aan goud. Ja dat is aardig wat waard, wetende dat het dus een om totaalgewicht van ruim 282.100.000 gram gaat. Daarbij komt ook nog eens dat de kluis onder het stadsplein zit. En niet zomaar bereikbaar met behulp van een emmer en een schep, tenzij je een gat van 48 meter wil graven. Hoe ze dat goud allemaal gaan meesmokkelen dat weten we niet, maar daarvoor ploffen we maar al te graag op de bank om het allemaal te gaan checken.

La Casa de Papel

Het huis van papier, als je het letterlijk vertaalt, gaat over een duistere gast die zich ‘de professor’ laat noemen. Samen met een team van 8 specialisten, organiseert hij de grootste overval in de hele Spaanse geschiedenis. Met de ziekste cliffhangers zorgt maker Álex Peña dat je vanaf het begin langzaam naar het puntje van je stoel schuift en er daarna 15 afleveringen lang niet meer vanaf komt. Heel Netflix wacht zo’n beetje met smart op La Casa de Papel seizoen 3, want dit was by far een van de populairste series van vorig jaar. Wanneer seizoen 3 uitkomt is nog niet bekend, maar laten wij hopen op medio oktober. Keep you posted.

Ballinnn

Reageer op artikel:
Eerste details van La Casa de Papel seizoen 3 zijn onthuld
Sluiten