Fenomenaal debuut van Lionel Messi bij Inter Miami trekt recordaantal kijkers  

Afgelopen weekend heeft Lionel Messi op weergaloze wijze zijn debuut gemaakt voor Inter Miami CF. Na als invaller het veld te hebben betreden, schoot hij zijn nieuwe club in de allerlaatste minuut via een prachtige vrije trap langs tegenstander Cruz Azul. Die wedstrijd is niet onopgemerkt gebleven in de Verenigde Staten, want het debuut zorgde direct voor een kijkcijferrecord.

Afgelopen zomer was het de vraag: waar gaat Lionel Messi tekenen na zijn vertrek bij PSG? Gaat hij terug naar FC Barcelona? Wordt het geld harken in Saoedi-Arabië? Het werd een transfer naar de MLS, bij de club van eigenaar David Beckham. Niet alleen Messi werd aangetrokken, ook Sergio Busquets en Jordi Alba tekenden in Florida. Zo vindt er een kleine Catalaanse reünie plaats, omdat ook ex-Barca coach Gerardo Martino werd aangesteld als trainer.

Magische Messi

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: het debuut van de GOAT in het Amerikaanse voetbal. Het werd een eerste optreden zoals een GOAT betaamt. In extremis bezorgde La Pulga met zijn magische linkervoet de drie punten in de Leagues Cup.

Recordaantal kijkers

Nu blijkt dat de Amerikanen wel aanslaan op de entree van de Argentijnse wereldkampioen. De eerste wedstrijd van Lionel Messi is namelijk de best bekeken voetbalwedstrijd aller tijden in Amerika. In totaal keken er 12,5 miljoen televisiekijkers naar het debuut. Om even context te scheppen hoeveel dat is: dat is nog meer dan de NBA-finale in 2022, die door 12,4 miljoen mensen werd gezien. Daarbij mag nog vermeld worden dat bij Messi enkel televisiekijkers zijn meegenomen in de telling, dus de mensen die op het smartphone, tablet of laptop hebben gekeken zijn niet eens meegenomen.

Gigantische stijging van ticketprijzen

Het is goed nieuws voor de MLS en de populariteit van voetbal in de Verenigde Staten in het algemeen. Eerder werd ook al bekend dat de ticketprijzen bij Inter Miami exponentieel zijn gestegen nadat bekend werd dat de zevenvoudig winnaar van de Ballon d’Or was aangetrokken. Voor het eerste thuisduel in de MLS, die op 26 augustus wordt gespeeld tegen New York Red Bulls, gaan tickets voor 350 euro over de toonbank. Dit terwijl een kaartje eerder nog 30 euro kostte. Een stijging van 1000%.

Ook alle seizoenskaarten zijn voor dit seizoen uitverkocht. Wel kun je op de wachtlijst komen voor 2023/2024. Daarvoor moet je wel ruim 175 euro betalen. Zonder terugbetaling. Het mag duidelijk zijn: Lionel Messi geeft het Amerikaanse voetbal een enorme boost.

Reageer op artikel:
Fenomenaal debuut van Lionel Messi bij Inter Miami trekt recordaantal kijkers  
Sluiten