De vijf beste horrorfilms voor een heerlijk halloweenavondje

Het is vandaag Halloween, ‘t perfecte moment om vanavond eens een goed potje te griezelen op de bank. Hoe kan dat nu beter, dan met een steengoede horrorfilm?

We hebben speciaal voor jou een vijftal horrorfilms op een rijtje gezet, allemaal beschikbaar op verschillende streamingdiensten, dus voor ieder wat wils. Komt ‘ie!

SAW

Een echte klassieker, de allereerste SAW-film. Deze inmiddels wereldberoemde filmreeks is sinds lange tijd weer terug in de bioscopen met het nieuwe deel SAW X, dus het perfecte moment om alle films uit de reeks nog eens te bekijken. In de eerste film zien we nog niet de uiterst gore traps waar de serie zo om bekend staat, maar dat maakt de film zeker niet minder spannend. In deze film heeft seriemoordenaar Jigsaw twee mannen ontvoert, die door middel van een psychologisch spel moeten proberen de val van Jigsaw te overleven. Het startsein van de legendarische SAW reeks is de perfecte film om op te zetten tijdens halloweenavond, hij is te zien op Pathé Thuis!

IT

Nog een klassiekertje voor je, want wie kent deze film nu niet. IT gaat over de welbekende clown met de rode ballon, Pennywise, die het stadje Derry weet te terroriseren. Voornamelijk kinderen lijken het doelwit van deze griezelige clown, die in het riool leeft van het kleine Amerikaanse plaatsje. Wanneer een groep kinderen erachter komt dat Pennywise achter de verdwijning van vriendje Georgie zit, nemen zij het op tegen deze clown. Een classic die je gezien moet hebben. Hij is te streamen op HBO Max!

Paranormal Activity

Ons lijkt niets enger dan dat er vreemde dingen in je eigen huis gebeuren die je niet kunt verklaren. Dat zou ook voer geweest moeten zijn voor regisseur Oren Peli, die in 2007 met de film Paranormal Activity een heuse hitreeks wist op te zetten. Je hoeft geen hoogwaardige Hollywood productie te verwachten van de eerste Paranormal Activity, maar dat wil niet zeggen dat de film minder eng is. Katie en Micah horen sinds kort elke avond vreemde geluiden in hun huis en ze hebben geen idee waar dat vandaan komt. Het idee van het stel is dan ook om camera’s in het hele huis op te hangen, zodat ze hot op tape de oorzaak in beeld kunnen brengen. Maar dat hadden ze misschien beter niet kunnen doen. De film is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een goede horrorfilm. Je kan ‘m checken op Amazon Prime!

The Cabin in the Woods

Het klassieke horrorverhaal, een groep vrienden gaat op vakantie naar een toch wat obscure plek en daar breekt na aankomst de hel los. We hebben het inmiddels wel vaker gezien, maar in deze film wordt er toch een interessante twist aan dit cliché gegeven. In The Cabin in the Woods gaat een vriendengroep vakantie vieren in, jawel, een huisje in het bos. Wat zij echter niet weten is dat dit huisje onderdeel is van een geheim wereldwijd project waarin alles gemonitord wordt. De groep komt onbedoeld in een satanisch ritueel terecht waarin iemand van de groep moet sterven om ervoor te zorgen dat de mensheid uiteindelijk niet wordt uitgeroeid. Met 17 gewonnen prijzen viel hij in 2011 zeker in de smaak bij critici. De film wordt nog steeds gezien als een van de betere horrorfilms van de afgelopen jaren. Je kan ‘m vanavond op Videoland opzetten!

Texas Chainsaw Massacre 

Last but not least, Texas Chainsaw Massacre. Het vervolg van de film The Texas Chainsaw Massacre, die in 1974 uitkwam en onder andere het iconische personage Leatherface in het leven heeft geroepen. De film uit de jaren 70 is een echte culthit en is van de bekendste horrorfilms allertijden. Netflix is in 2022 zo aardig geweest om een direct vervolg op film uit de jaren 70 te maken. In deze film gaat een groep vrienden ruim 50 jaar na de gruweldaden van Leatherface uit het eerste deel, terug naar het Texaanse stadje Harlow voor een zakentrip. Dat hadden ze beter niet kunnen doen, want onze Leatherface is weer back in business en bloeddorstiger dan ooit. Hoewel het een vervolg is, hoef je de eerdere films uit de reeks niet gezien te hebben om deze te kunnen bekijken. Verwacht met deze film een heerlijk hack and slash avondje voor de buis. Het is een Netfilx Original dus drie keer raden op welke streamingdienst die staat!

Reageer op artikel:
De vijf beste horrorfilms voor een heerlijk halloweenavondje
Sluiten