De tien beste vechtscenes in film van de 21e eeuw

Redactie 2 apr 2018 Entertainment

Het zijn de meest exciting momenten binnen een film. Het moment dat er gestreden wordt tussen het goede en het kwade, het moment dat twee of meer personages het tegen elkaar op nemen in een gevecht. Sommigen zijn oké, anderen zijn belabberd en weer anderen zijn overdonderend goed. De meest spannende en bloederige momenten. FHM zet voor jou de tien beste vechtscènes van de 21e eeuw op een rij!

10. Kill Bill –  The Bride vs Gogo en The Crazy 88’s

Deze film is geliefd om zijn vechtscènes. Quentin Tarantino is een meester in films lekker bloederig maken maar wel het gevoel te geven dat het hoort. Alle puzzelstukjes passen. Het voelt als een dans en juist de overdrevenheid die er in verwerkt zit maakt deze scène tot een van de beste vechtscènes van de 21e eeuw.

9. Atomic Blonde – Stairwell Fight

Deze scène voelt realistisch, we kunnen zien dat alle klappen echt pijn doen terwijl in veel films het lijkt alsof een paar tikken op je hoofd je niks doen. Ook dat een vrouw degene is die iedereen kapot beukt geeft het een opvallend extraatje. Geweldig pijnlijke scène.

8. The Matrix – Neo vs Agent Smith

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder een scène van the Matrix. Het gebruik van slow motion en juist de manier waarop het overdreven wordt, maken het prachtig. Als we zien hoe zij klappen uitwisselen en klappen blokken willen we ons meteen aanmelden voor Kung-fu lessen.

7. The Bourne Ultimatum – Bourne vs Desh

De Bourne films zitten boordevol goede vechtscènes. Deze is wel verreweg de beste. Het schokkende beeld komt goed tot zijn recht. Het geeft een extra chaotisch effect zonder dat het onduidelijk is wat er precies gebeurd. Daarnaast is de scène uitermate creatief in wapengebruik, waar de Bourne films dan ook wel om bekend staan.

6. Troy – Achillis vs Hector

De spanningsboog in deze scène is geweldig. Je leeft in de film met beide personages mee waardoor je niet wilt dat een van de mannen dood gaat. Daardoor is de scène extra spannend. Ook het ritmische geluid op de achtergrond weet de spanning in de scène te verhogen, je zit de hele tijd op het puntje van je stoel. Zelfs wanneer je deze scène tien keer gezien hebt blijft hij je boeien,  elke keer baal je weer hoe het eindigt. Kijk zelf maar.

5. Fast Five – Hobbs vs Toretto

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder twee van de grootste actiehelden die tegenover elkaar staan. De scène is misschien niet de beste uit deze lijst, maar wel een van de meest gehypte. Brute kracht, dat straalt deze scène uit. Beide personages en beide acteurs staan bekend als mannen die je inhuurt voor power. Hollywood op den top.

4. 300 – First Battle

Telt misschien meer als battle in plaats van vechtscène, maar we doelen hier vooral op Leonidas zijn slow motion uitbraak. Het camerawerk is fantastisch en de wow factor gaat door het dak heen. Dat specifieke momentje heeft veel indruk gemaakt op fans en critici. Het beste vechtstukje van de film die boordevol toffe slow motion shots en vechtscènes zit.

3. Ip Man vs 10 black belts

Martial arts ten voeten uit. In de Ip Man films wordt ook alles lekker overdreven, toch geloof je dat hij echt zo goed is. Vooral in Azië worden deze films geprezen maar ook in het westen zijn ze erg populair. Een lijst met beste vechtscène zonder Ip man kan namelijk echt niet.

2. Eastern Promises = Vigo Mortensen vs twee gangsters

De scène voelt beangstigend en kwetsbaar aan. Acteur Vigo Mortensen (Aragorn in Lord of the Rings) vecht voor zijn leven, naakt, in deze scène. We leven geheel mee hoe hij maar niet dood wilt gaan. Deze scène is billen knijpen van de spanning.

1. Oldboy 

Vet gefilmd, pijnlijke spanning, origineel. Probeer maar iets aan deze scène te verzinnen dat niet goed is, onmogelijk.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
De tien beste vechtscenes in film van de 21e eeuw
Sluiten