Dit krijgen de Olympiërs te eten op de Spelen van 2022

Nu de Olympische Winter Spelen in volle gang zijn, zijn wij heel erg benieuwd wat onze topsporters nu eigenlijk precies eten. Het zal vast niet een vettige hamburger zijn met goudbruine frietjes. Vergeet daar dan die dikke toef mayo ook niet bij. Wij zijn in ieder geval heel nieuwgierig wat gastland China voor de topsporters op het menu heeft staan.

De meeste Olympiërs verblijven nu al een paar dagen in de bubbel van ‘Peking 2022’. De meningen over het olympische dorp en de bijbehorende accommodaties zijn unaniem: die zijn adembenemend mooi. Op een kleinigheidje na: het eten. De aangeboden maaltijden zijn niet echt een culinair hoogstandje. TeamNL is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’.

Coronahotels Olympiërs

In een Instagram-post beschreef de Russische biatleet Valeria Vasnetsova de ‘eetbare maaltijden’ die de Olympiër krijgt. Ze zit opgesloten in een quarantainehotel in China. Ze liet weten dat ze al vijf dagen dezelfde maaltijd krijgt als ontbijt, lunch en avondeten. Geen wonder dat deze maaltijd haar neus uitkomt. Verder vertelde ze in de Instapost dat ze super veel afgevallen was en dat haar botten uit begonnen te steken. Vasnetsova heeft alleen de pasta die ze geserveerd krijgt opgegeten, omdat de rest van het eten gewoon niet naar binnen te werken is. Vreselijk idee om op meerdere momenten van de dag alleen maar pasta te kunnen eten en dat dan ook nog eens meerdere dagen achter elkaar.

Het culinaire hoogstandje in het coronahotel Screenshot: Instagram @vasnetsova.lera

Eten Olympiërs uit het plafond

Terwijl er dus verschillende topsporters snakken naar goed eten vanuit hun quarantainehotel, krijgen de andere sporters hun eten op een geheel andere manier: vanuit het plafond. Het eten wordt ook allemaal geserveerd door robot-obers. Erg cool dus. Hier is het eten al iets beter. De sporters hebben meer keuzes, zoals spaghetti, die overheerlijke hamburger en verschillende Chinese maaltijden. Ook kunnen ze genieten van een lekker ijsje of een, door de robotgemaakte, cocktail. Wel zijn de meningen gelijk als het gaat om de smaak: het is nou niet echt lekker om te eten.

Eten Olympiërs
Reageer op artikel:
Dit krijgen de Olympiërs te eten op de Spelen van 2022
Sluiten