De Michelinontwerpwedstrijd levert de nieuwe toekomstvisie voor raceauto’s

Redactie 9 mei 2017 Machines

Michelin schrijft jaarlijks een ontwerpwedstrijd uit om innovatie en creativiteit in voertuigontwerp te vieren. Zo streeft de autobandenbakkerij naar een ‘betere band’ met de ontwerpers en smaakmakers in de autobranche. Het bedrijf daagt de internationale ontwerpgemeenschap, steenrijke particulieren, grote of kleine bedrijven en universiteiten uit om met innovatieve en esthetische oplossingen te komen.

Voor de ontwerpwedstrijd van 2017 daagde Michelin alle creatieve geesten uit om de winnende auto van ‘Le Mans 24 hours 2030’ te ontwerpen. Dat is nogal een opgave; het is niet zomaar een racewedstrijd. Op Le Mans komt de hele autowereld samen om haar ideeën en innovaties wereldkundig te maken. Het is de ultieme test van ideeën, uithoudingsvermogen, creativiteit en schoonheid. Hier reden voor het eerst de bijgevoegde aërodynamische carrosserie (van de 1925 Chenard en Walcker Z1 “tank”) of de in 1963 geïntroduceerde Rover BRM kerosisne-aangedreven turbinewagen.

De designwedstrijd is gewonnen door Tao Ni, een 26-jarige Chinese voertuigontwerp-student die voor de wedstrijd de Infiniti Le Mans 2030 ontwierp. Het ontwerp is als winnaar uit de bus gekomen door zijn oog voor het verbeteren van de veiligheid.

 

Reageer op artikel:
De Michelinontwerpwedstrijd levert de nieuwe toekomstvisie voor raceauto’s
Sluiten